13. Evlilik Dünyası Fuarı Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

13. Evlilik Dünyası Fuarı Açıldı

Açılışta, 50 kilogram şeker hamurundan oluşturulan pasta gelinlik ve 100 kilogram altın kullanılarak yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü maketi de vatandaşların izlenimine sunuldu.

16.01.2015 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Evlilik Dünyası Fuarı, 160 firmanın katılımıyla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.

Yeni evlenecek çiftlerin yeni trendleri yakından görmesine olanak sağlayan fuarda defileler, dans gösterileri, düğün orkestraları, kına şovları, davetiyeler, nikah şekerleri ve gelinlik modelleri yer alıyor.

Pazar akşamına kadar devam edecek fuarın açılışında konuşan Evlilik Dünyası Genel Müdürü Didem Cılga, evlilik alışverişinin çok parçalı bir alışveriş olduğuna vurgu yaparak, evlilik planları yapan çiftlerin bu fuarda aradıkları birçok şeyi bulabileceğini söyledi.

Fuar için 1.80 metre boyunda canlı bir modelin ölçülerine göre ve gerçek gelinlik boyutlarında pastadan gelinlik yapıldı. 50 kilo şeker hamuru kullanılarak hazırlanan pastadan gelinlik, yenilebilir özelliği nedeniyle ziyaretçilerin tadına bakabileceği şekilde hazırlandı. Şeflerin yanı sıra iki heykeltıraş tarafından özel olarak hazırlanan ve üç haftalık bir çalışma sonucunda ortaya çıkan pastadan gelinlik, fuar süresince sergilenecek.

Evlilik Dünyası Fuarı'nda ayrıca 100 kilo altın kullanarak yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü maketi de ilk kez ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 13. Evlilik Dünyası Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement