13. Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması" - Son Dakika
Güncel

13. Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması"

"Erkek Din Görevlileri Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" finali Zonguldak'ta yapıldı.

28.08.2016 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Erkek Din Görevlileri Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" finali Zonguldak'ta yapıldı.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Merkez Ulu Camisi'ndeki yarışmada yaptığı konuşmada, 2004'den bu yana "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nca çeşitli yarışmalar düzenlendiğini anımsattı.

Bu yıl da "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen13. Kuran'ı Kerim Güzel Okuma Yarışması'nın ilçe, il ve bölgelerden sonra, bölge birincilerinin katıldığı final yarışmasını gerçekleştirdiklerini anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Bu yarışmanın Zonguldak'ta yapılıyor olması ilimiz için ayrı bir mutluluktur, onurdur. Burada illerden sonra bölgelerde süzülerek buraya gelen 10 sesi güzel 10 kardeşimiz burada bir Kuran ziyafeti sunacaklar. Bizim ecdadımız, milletimiz Kuran'a hizmet eden bir ecdat ve millet. Cenabı Allah, Kuran'a hizmet eden kavimleri güçlendirmiş. Bizim ecdadımız, Kuran'ı Kerim'in edası, sedası konusunda tabiri caizse en güzel besteleri yazmış. Kuran'ı sesleriyle süslemişler."

Yarışmada, ilçe, il ve bölge şampiyonalarını geçerek finale kalan 10 din görevlisi okuyacakları ayetleri kurayla çekti.

Vatandaşların da ilgiyle takip ettiği yarışma soncunda İstanbul'dan Hami Edis birinci, Van'dan katılan Muhammed Sizcan ikinci, Trabzon'dan katılan Yakup Okutan üçüncü oldu.

13. Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 13. Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement