13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sona erdi.

11.08.2016 00:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sona erdi.

Festivalin son gününde Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve Piyanist Eren Levendoğlu Gümüşlük'teki tarihi taş ocağında konser verdi.

Aynı zamanda festivalin sanat yönetmeni olan piyanist Eren Levendoğlu ve festivalin sanat danışmanı devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay, iki piyano için yazılmış eserlerden seçtikleri repertuvarda, W.A. Mozart, F. Schubert ve D. Shostakovich'in eserlerini seslendirerek izleyenlere keyifli bir final yaşattı.

Bodrumluların ve bölgeye tatile gelen klasik müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde festivale destek veren sponsorlara, teşekkür plaketi de verildi.

Devlet sanatçısı Gülsin Onay, konser öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel ve yoğun bir festival geçirdiklerini söyledi.

Türkiye'de yaşanan olaylardan dolayı bazı sanatçıların konserleri iptal ettiğini ifade eden Onay, "Bu sanatçılarımızın yerine daha da sevilen sanatçılarımız geldi. Onların da sayesinde çok güzel bir festival oldu. Dinleyicilerimiz bizi hiç yalnız bırakmadı." dedi.

Bu yıl 28 konser gerçekleştirdiklerini belirten Onay, "Bu yıl taşta klasik, kumda gitar ve suda caz konserleri verdik. Norveç'den gelen topluluklar da güzel bir konser verdiler." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement