Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği Başladı

Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği Başladı

Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği başladı.

22.04.2014 21:35  Güncelleme: 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, "Eğer bir festival tek başına yapılıyorsa o festival değildir. Festival şehre mal oluyorsa değerli bir festivaldir" dedi.

13. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'ne destek vermek amacıyla kente gelen Kurt, Van Devlet Tiyatrosu Sanat Çadırı'nda basın toplantısı düzenledi.

Van'daki şenliklerin düzenlenmesinde emeği geçen ve destek verenlere teşekkür eden Kurt, şunları söyledi:

"Festivale ne kadar destek verirsek, ne kadar büyütebilirsek, halka mal edersek o kadar mutlu oluruz. Eğer bir festival tek başına yapılıyorsa o festival değildir. Festival şehre mal oluyorsa değerli bir festivaldir. Halkı festivalin içine katabiliyorsak, halkı şenliğin içine katabiliyorsak, o festival değerli oluyor. 1997 yılından bu yana özveriyle çalışan ve deprem yaşamasına rağmen şehri terk etmeyen Van'a çok destek olmamız lazım. Devlet Tiyatroları'nın tüm imkanlarıyla değerli çalışma arkadaşlarımızın arkasında durmaya devam edeceğiz. Çok büyük acılar yaşanmasına rağmen bu şehri terk etmeyerek tiyatro sanatını herkese götürdüler. Olağanüstü şartlarda çalıştılar, yine de ödün vermediler. Hem oyunlarını oynadılar hem festivallerini yaptılar."

Van'ın ve doğu tiyatrolarının kendileri için çok önemli olduğunu ve sezon içinde onları da batıya götürmeye gayret ettiklerini anımsatan Kurt, "Van Devlet Tiyatrosu'nu ekim ayında Ankara'da misafir ettik. Erzurum Devlet Tiyatrosu'nu Bursa'da ilkini gerçekleştirdiğimiz Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'ne götürdük. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nu önümüzdeki günlerde Antalya'ya götüreceğiz. Ne kadar doğudaki tiyatrolarımızı batıdakilerle bütünleştirirsek o kadar mutlu oluruz" diye konuştu.

Kurt, Van depreminin ardından hasar gören tiyatro binasının güçlendirmesini yaparak gelecek sezona yetiştirmeyi amaçladıklarını da dile getirdi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement