14 Ağustos Dünya Rabia Günü" - Son Dakika
Yerel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

Genç Memur Sen Erzincan İl Başkanlığı, etkinlik düzenledi.

14.08.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Memur-Sen üyeleri, ellerindeki fotoğraf ve afişlerle, Genç Memur-Sen İl Başkanlığının tertip ettiği etkinlik kapsamında, Fevzi Paşa Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar sessizce yürüdü.

Basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen İl Başkanı Hüseyin Çolak, Mısır, Suriye ve Filistin'de yaşananlara dikkati çekerek, insanlığın bu acılara son vermesi gerektiğini söyledi.

Çolak, şöyle konuştu:

"Ey insanlık, hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçti. Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misin? Mazlumların kulakları sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan geleceksin? Zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin? Mısır'da darbeci Sisi'nin, Suriye'de cani Esed'in, Gazze'de katil İsrail'in, Doğu Türkistan'da vahşi Çin'in insanlığı katletmesini, insanlık onurunu çiğnemesini daha ne kadar seyredeceksin?"

Çolak, "Ey insanlık, dünyadaki zulüm kuşatmasını sen bitireceksin. İnsanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Özgürlüğün esaretine, demokrasinin mahkumiyetine sen son vereceksin. Vahşet mühendislerinin, geçen yıl, 14 Ağustos'ta Mısır'da temelini attığı zulüm gökdelenini sen yerle bir edeceksin" ifadesini kullandı.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement