14 Ağustos Dünya Rabia Günü" - Son Dakika
Yerel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

Mısır'da, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitiren binden fazla kişi anısına olayın birinci yıldönümü nedeniyle Yalova'da bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

14.08.2014 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitiren binden fazla kişi anısına olayın birinci yıldönümü nedeniyle Yalova'da basın açıklaması yapıldı.

Yalova'da Genç Memur-Sen'in düzenlediği basın açıklaması, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde yapıldı. Grup adına konuşan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Soner Taşova, Mısır'da ölenleri rahmetle andıklarını belirterek, "14 Ağustos 2014 hürriyet sevdalısı Esma'ların, Rabia Meydanı'ndaki özgürlük nidalarını, ölüm feryatlarını söndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam 1 yıl geçti. Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına, son vermeyecek misin? Mazlumların, kulakları sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan geleceksin? Zulüm kalesinden atılan vahşet oklarının kaç çocuğun daha bağrına sağlanmasını bekleyeceksin? Mısır'da darbeci Sisi'nin, Suriye'de cani Esed'in, Gazze'de katil İsrail'in, Doğu Türkistan'da vahşi Çin'in insanlığı katletmesini insanlık onurunu çiğnemesini, daha ne kadar seyredeceksin" ifadesini kullandı.

İslam coğrafyasında yaşananlara kayıtsız kalınmaması gerektiğini belirten Taşova, şöyle konuştu:

"Ey insanlık ayağa kalk. Dünya'daki zulüm kuşatmasını sen bitireceksin. İnsanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Özgürlüğün esaretini mazlumların mahkumiyetine sen son vereceksin. Vahşet mühendislerinin 2013'ün 14 Ağustos'unda Mısır'da temelini attığı gökdelenini sen yerle bir edeceksin. Zindanları mazlum mekanı haline getiren emperyalist cinnete sen dur diyeceksin. Döktükleri mazlum kanları üzerine iktidarlarını inşa etmek petrol diktatörlerini sen devireceksin. Çocukları öldürülen anaların feryatlarını kahkahalarıyla bastırmak isteyen ölüm makinelerine haddini sen bildireceksin." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement