14 Ağustos Dünya Rabia Günü" - Son Dakika
Yerel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

Mısır'da, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitiren binden fazla kişi anısına olayın birinci yılında, Eskişehir'de basın açıklaması yapıldı.

14.08.2014 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükümetine yönelik darbenin ardından halkın iradesine sahip çıkmak için Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplananlara ?emniyet güçlerinin müdahalesiyle hayatını kaybeden binden fazla kişi, olayın birinci yıl dönümünde Eskişehir'de anıldı.

"14 Ağustos Dünya Rabia Günü" dolayısıyla, Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'ta toplanan ve pek çok sivil toplum kuruluşu üyeleri adına konuşan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Oktay Turinay, hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi.

Dünyadaki zulüm kuşatmasını insanoğlunun sona erdirebileceğini anlatan Turinay, şunları bildirdi:

"Rabia artık Mısır'daki bir meydanın adı değil, insanlığın zulme ve zalime meydan okumasının adıdır. Esma, Sisi'nin vahşet kurşunlarıyla şehit olan Mısırlı mazlum ihvanın sadece adı değil, insanlığın demokrasi, özgürlük ve adaletin hakim olduğu bir dünya inşa etmekteki ısrarının adıdır. 14 Ağustos, insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür. Ey ümmet, insanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Özgürlüğün esaretine, demokrasinin mahkumiyetine sen son vereceksin. Vahşetin, 2013'ün 14 Ağustos'unda Mısır'da temelini attığı zulüm gökdelenini, sen yerle bir edeceksin. Zindanları mazlum mekanı haline getiren emperyalist cinnete sen 'dur' diyeceksin."

Basın açıklamasının ardından Mısır'daki darbe yönetimi aleyhine slogan atan grup, hayatını kaybeden Müslümanlar için dua etti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement