Şanlıurfa'da 14 Ağustos Dünya Rabia Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da 14 Ağustos Dünya Rabia Günü Etkinliği

Şanlıurfa\'da 14 Ağustos Dünya Rabia Günü Etkinliği

Mısır'da, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitirenler Şanlıurfa'da anıldı.

14.08.2014 23:01  Güncelleme: 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşu Platformu öncülüğünde toplanan grup, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolaysıyla etkinlik düzenledi.

Mısır'da, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitirenler, olayın birinci yıl dönümünde Şanlıurfa'da anıldı.

Rabia Meydanı'nda bir araya gelen grup, "Diren Mursi bu ümmet seninle", "Filistin halkı yalnız değilsin", "Katil İsrail"  "Mursi'ye selam direnişe devam" yazılı ve Rabia işareti bulunan dövizler taşıyarak, tekbir getirdi.

Meydanda kılınan yatsı namazının ardından Bekir Büyükhatipoğlu Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Kuran tilavetinin ardından Mısır Hürriyet ve Adalet Partisi eski milletvekili Mohammed Emad, katılımcılara Rabiatul Adeviyye Meydanı'nı anlattı.

Mısır'da idama mahkum edildiğini ve Mısır'a girişinin yasak olduğunu ifade eden Emad, desteklerinden dolayı Türk hükümetine teşekkür etti.

Program Muhammed Mursi'ye atfen okunan ilahilerle devam etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da 14 Ağustos Dünya Rabia Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement