14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika
Güncel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına yapılan kanlı baskın, Mısır'ın 15 kentinde protesto edildi.

15.08.2014 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da askeri darbe sonrası Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplanan sivillere kanlı bir şekilde müdahale edilmesinin yıl dönümü nedeniyle dün başlayan gösterilerin bugün 15 şehirde düzenlenen gösterilerle devam ettiği bildirildi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre Mısır'da  Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine Rabia katliamının yıl dönümü nedeniyle dün başlayan yürüyüş ve mitingler 15 kentte düzenlenen gösterilerle devam etti.

Görgü tanıklarına göre Başkent Kahire'nin güneyindeki Meadi bölgesinde düzenlenen yürüyüşte halk, Rabia Meydanı'ında hayatını kaybedenlerle askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin posterlerini taşıdı ve Rabia işaretleri yaparak darbe karşıtı sloganlar attı.

Bu arada İskenderiye ilinin Burc el-Arab ve Avayid  bölgelerinde, Minya'da, Beni Yusuf'ta, Kefer eş-Şeyh'te 2 ayrı noktada, Şarkiyye'nin Belbis ve Kakus bölgelerinde, Süveyş'te, Dimyat, Menufiyye, Buhayre, Dekahliye'de 2 ayrı noktada olmak üzere toplam 15 kent ve merkezde gösteriler düzenlendi.

Ordunun yönetime el koymasını protesto eden eylemciler, darbenin ardından göreve gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhine sloganlar attı.

"Halk rejimin düşmesini istiyor" sloganları atan göstericiler, darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhmmed Mursi'nin fotoğraflarını taşıdı.

Mısır'daki 3 Temmuz darbesinin ardından yapılan gösterilerin merkezi haline gelen Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013'te güvenlik güçlerinin müdahalesisonucu binden fazla gösterici hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement