14 Bin 200 Kişiyi İlgilendiren Sözleşmede İmzalar Atıldı - Son Dakika
Güncel

14 Bin 200 Kişiyi İlgilendiren Sözleşmede İmzalar Atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı şirketler toplu iş sözleşmesini imzaladı.

20.10.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı şirketler toplu iş sözleşmesini imzaladı. 14 bin 200 çalışanı ilgilendiren sözleşmede imzalar atılırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuşmasında 15 Temmuz gecesine vurgu yaptı.

İETT, İston, İsbak, İstfalt, İspark, Halk Ekmek, Hamidiye, Kültür A.Ş. ve Ağaç A.Ş.'ye bağlı 14 bin 200 kişiyi ilgilendiren sözleşmede mutabık olan taraflar sözleşmeyi imzalarken, çalışanlar ise imza törenini heyecanla izledi. İmzalar sonunda Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a çini vazo hediye etti. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, imza töreninde 15 Temmuz darbe gecesi yaşananları ve Musul'a yönelik başlatılan operasyonları değerlendirdi.

" Türkiye'nin Güneydoğusu'nda problem yaşansın diye uğraştılar"

Konuşmasına 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşlara rahmet dileyerek başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bu FETÖ'cü terörist grubun, yandaşlarının ve destek verenlerin arzuları erişmedi. Gün bugündür, hep beraber yarınları geleceğimizi hazırlamak zorundayız. Şu anda Türkiye, bir sınır ötesi operasyon yaşamak zorunda kaldı. Bunu dünyaya haykırdı, gelin bir güvenli bölge oluşturalım. Her nasılsa Türkiye'nin güneydoğusunda devamlı problem yaşansın diye uğraştılar adeta. Maalesef bu duruma koalisyon güçleri 2 yıldan beri müdahale etmezken Türkiye bir iki ay gibi kısa bir süre içerisinde kendisi başarmak zorunda kaldı" diye konuştu.

"Türkiye, 15 Temmuz'u bir milat olarak kabul etmeli"

Türkiye'nin 15 Temmuz'u bir milat kabul etmesi gerektiğini belirten Başkan Topbaş, "Bizim bu yıl ki yatırım bütçemiz 16.3 milyar katrilyon. Kabaca bir hesap yaparsak işçiliği yüzde 30 olsa 480 milyon TL her ay İstanbul piyasasına para giriyor demektir belediyemiz tarafından. Biz panik etsek kötü olur. Biz durmayacağız daha da ileri taşıyacağız yatırımlarımızı. İşte burada tek taraflı olmuyor, sizlerle birlikte gerçekleşiyor hepsi. Bu anlamda Türkiye 15 Temmuz'u bir milat kabul etmeli. Ekonomik ve inovatif bir savaşa girmemiz lazım. Yeni fikirler, yeni arayışlar bulmamız lazım. Bonkör davranabilirsiniz. Ama bunun sonunda miras yediye dönersiniz ve bitersiniz. Geçmişte maaş ödeyemeyen belediyeleri de gördük. Çok şükür o sıkıntılar geride kaldı" dedi.

"Sözleşme 14 bin 200 kişiyi ilgilendiriyor"

Sözleşmenin 14 bin 200 çalışanı ilgilendirdiğini söyleyen Başkan Kadir Topbaş, "Bugün burada belediyemize bağlı İETT, İston, İsbak, İstfalt, İspark, Halk Ekmek, Hamidiye, Kültür A.Ş. ve Ağaç A.Ş. ile birlikte çalışan 14 bin 200 arkadaşımızın toplu iş sözleşmesini birlikte yapacağız. Bu da bize bir gurur vermektedir. Bu toplu sözleşme tarihi 1 Mart 2016 ile 28 Şubat 2018 tarihleri arasını kapsıyor. Yıllık TEFE, TÜFE'yi yüzde 11 olarak mütabakata vardık. Yılda 4 ikramiye aynen devam edecek. Temizlik, giyim ve vasıta yardımı gibi benzer yardımlar yine olacak. Biz de şimdi gemimizi rotasında götürmeye çalışıyoruz. Burada farklar oluştu, o farkları da zamana yaymalarını istemiyorum. Hemen parayı bulup ödeyin, bu fark da bir an önce bitsin" ifadelerini kullandı.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Hem sendikalar olarak hem işveren olarak hem de siyasi iktidar olarak bütün bu olup bitenler içerisine Türkiye yoluna devam ediyor. Biz Hak-İş Konfederasyonu olarak 15 Temmuz mücadelesinde en önde yer alarak 3 şehit verdik. 100 kadar yaralımız da oldu. Böyle bir süreçte konfederasyonumuz işgale karşı en önde yer alırken ülkemizin geleceği açısından da çok dikkatli sorumlu ve aynı zamanda ülkesinin geleceği ve çalışanlarının geleceğini aynı yerde gören bir yaklaşım ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 14 Bin 200 Kişiyi İlgilendiren Sözleşmede İmzalar Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement