14 Eylül Siirt'in Şeref Günü" Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

14 Eylül Siirt'in Şeref Günü" Törenle Kutlandı

Vali Tutulmaz: "Siirtliler, dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde ülkesine hizmet için gayret göstermektedir"

14.09.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"14 Eylül Siirt'in Şeref Günü" törenle kutlandı.

Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan ve valilik önünde devam eden törende Vali Mustafa Tutulmaz şeref defterini imzaladı.

Tutulmaz, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün Siirt'e gelişinin 98. yıl dönümünü aynı heyecanla karşıladıklarını söyledi.

Milli birlik ve beraberlik için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Tutulmaz, şöyle konuştu:

"En büyük ideallerimizden biri olan mili birlik ve beraberlik duygusunu hakim kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Siirtliler, dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde ülkesine hizmet için gayret göstermektedir. Siirtli hemşehrilerimizle birlikte huzurunuzda saygı ile eğiliyor, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulrahim Aslan ise Atatürk'ün Rus işgaline uğrayan Muş ve Bitlis'i düşman işgalinden kurtarmak amacıyla 14 Eylül 1916 tarihinde Siirt'e geldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Siirt, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda resmen işgale uğramamıştır. Fakat Mustafa Kemal'in çalışması sonucu, Siirt'teki toplum önderleri liderliğinde ayağa kalkan halkımız, Pervari ve Şirvan üzerinden harekete geçerek Bitlis önlerine varmış ve Bitlis'in düşman işgalinden kurtarılmasında önemli rol oynamıştır. Dolayısıyla Siirtlilerin vatan savunmasında katkısı büyüktür."

Törene, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Garnizon Komutanı vekili Kurmay Albay Şenol Yeloğlu ile Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman da katıldı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Eylül Siirt'in Şeref Günü' Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement