14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliği

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Samsun Halk Sağılığı Müdürlüğünce "Diyabet salgınını durduralım" yürüyüşü gerçekleştirildi.

13.11.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Samsun Halk Sağılığı Müdürlüğünce "Diyabet salgınını durduralım" yürüyüşü gerçekleştirildi.

İlkadım Belediyesinin de desteklediği ve İstiklal Caddesi'nde başlayan yürüyüşe Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, sağlık çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve diyabet hastaları katıldı.

Yaklaşık bir kilometrelik yürüyüşün ardından Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullara bisikletleri teslim edildi.

Mustafa Kasapoğlu, burada yaptığı açıklamada, diyabet konusunda toplumda farkındalığın  artırılmasının öneminin vurgulanması amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Günümüzde diyabet ve ona eşlik edecek risk faktörlerini paylaşan, bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların önemli sağlık sorunu oluşturduğuna dikkati çeken Kasapoğlu, hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme ve obezitedeki artışın diyabete zemin hazırladığını kaydetti.

Kasapoğlu, Türkiye'de 7 milyonun üzerinde diyabetli kişi bulunduğunu, bunların 3 milyonunun da diyabetli olduğunu bilmediğine işaret etti.

Başkan Tok ise belediye olarak sağlıklı yaşamın her alanında var olduklarını dile getirerek, insanların sağlıklı ve hareketli yaşam sürdürebilmeleri için gerekli sosyal donatı alanlarını hazırladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement