14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika
Güncel

14 Mart Tıp Bayramı

Gümüşhacıköy ve Taşova ilçelerinde, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.

14.03.2017 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhacıköy ve Taşova ilçelerinde, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.

Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi Başhekimi Sarıkulak, hastane çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak karanfil dağıttı.

Sarıkulak, yaptığı açıklamada, tıp mesleğinin insanı sağlıklı yaşatmayı, acısını azaltmayı ve daha nitelikli bir yaşamı insanlığa sunmayı amaç edindiğini söyledi.

Sağlıklı bir hayatın insanların vazgeçilemeyecek temel hakkı olduğunu belirten Sarıkulak, şunları kaydetti:

"Bu hakkı sağlayabilmek için etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi en önemli şartlardan biridir. Vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta tabiplerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarına düşmektedir. Sağlık alanında her koşulda ve büyük bir özveriyle görev yapan, kendisini, insana hizmet ilkesine adamış hekimlerin ve sağlık personelinin bütün çabası da bunun içindir. Özünde, karşılıksız hizmet ve fedakarlık olan hekimlik mesleğini icra edecek sevgili meslektaşlarım, bilmelisiniz ki hekimlik kazandığınız bilgi birikiminin eşliğinde, insanın, ruh ve beden sağlığını korumak veya düzeltmek için onu anlama, onunla iletişim kurabilme sanatıdır."

Taşova

Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ilçede görev yapan sağlık çalışanlarına ziyaretlerde bulundu.

Öztürk, sağlık çalışanlarının çok önemli ve kutsal bir görevi zor şartlar altında ifa ettiklerini söyledi.

Etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin, toplumun en önemli şartlarından biri olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları dile getirdi:

"Canımızı emanet ettiğimiz, sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren sağlıkçıların hayatımızdaki yeri yadsınamaz. Türk hekimlerinin çalışma azmi tarih boyunca hiçbir zaman azalmamış her zaman artarak devam etmiştir. İnsanı yaşatmayı, insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen ve sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan hekimlerimiz başta olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement