14'ünde Gelin, 15'inde Anne Oldu, İki Kocasından da Şiddet Gördü - Son Dakika
Yerel

14'ünde Gelin, 15'inde Anne Oldu, İki Kocasından da Şiddet Gördü

Aykut Ünlüpınar - Adana'da ilk kocasından şiddet nedeniyle boşanan, ikinci eşinden de bıçaklı saldırıya uğradığı için ayrılan 45 yaşındaki 10 çocuk annesi, kendisiyle kalan 6 çocuğunun geçimini lif ve yağlık satarak sağlamaya çalışıyor.

13.05.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aykut Ünlüpınar - Adana'da ilk kocasından şiddet nedeniyle boşanan, ikinci eşinden de bıçaklı saldırıya uğradığı için ayrılan 45 yaşındaki 10 çocuk annesi, kendisiyle kalan 6 çocuğunun geçimini lif ve yağlık satarak sağlamaya çalışıyor.

Merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'nde oturan Lütfiye Güneş'in (45) karşılaştığı zorluklar, henüz 14 yaşındayken ailesi tarafından Gaziantep'te evlendirilmesiyle başladı.

Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gündelik işlerde yevmiye karşılığı çalışan kocasını hiç tanımadan evlendirildiğini söyledi.

Yaşıtlarının okula gittiği bir dönemde 15 yaşında, ilk çocuğunu dünyaya getirdiğini belirten Güneş, annelik ve çocuk bakımı konusunda bilgi sahibi olmadan kucağındaki kızı büyütmeye çalıştığını ifade etti.

-"Kız çocuk doğurmam bile şiddetin nedeniydi"-

Güneş, çocuğu kucağındayken bile kocasından şiddet gördüğünü anlatarak, şöyle konuştu:

"Ailem de bu durumda bana sahip çıkmadı. 'Kocandır sever de, döver de' dediler. Onlara göre aile içinde böyle şeyler yaşanabilirmiş. Yaşıtlarım ellerinde kitaplarla okul yolunda koştururken ben bir çocuğun bakımı nasıl yapılır, kendi başıma onları öğrenmeye çalışıyordum. Şiddet hiç durmadı. Kız çocuk doğurmam bile şiddetin bir nedeniydi."

Lütfiye Güneş, 4 çocuğunu dünyaya getirdikten sonra gördüğü şiddete dayanamayıp ilk eşinden boşandığını ifade ederek, bu süreçte ailesinin de kendisine yeterince sahip çıkmadığını söyledi.

Yaşadığı acıların ve genç yaşta 4 çocuk sahibi olmanın ağırlığını omuzlarında hissettiğini bildiren Güneş, "sığınacak bir liman" ararken, inşaat işçisi olan ikinci kocasıyla dünya evine girdiğini belirtti.

Güneş, ikinci evliliğinin ilk yıllarının mutlu geçtiğini ancak maddi sıkıntılar yüzünden yeniden şiddete maruz kaldığını anlattı.

İlk evliliğindeki 4 çocuğunun evlenip kendi yuvalarını kurduğunu, kendisini yalnız bıraktıklarını vurgulayan Güneş, ikinci evliliğinden ise Selda (15), Fatma

(13), Buse (9), Pınar (8), Semihcan (6) ve Furkan'ın (3) dünyaya geldiğini ifade etti.

-İkinci eşi bıçakla yaralamış-

Yaşadığı şiddetin boyutu her geçen gün artınca ikinci kocasından da boşanma kararı aldığını belirten Güneş, "Boşanmak istediğimde beni bıçakla yaraladı. Ölümle tehdit etti. Ama bunlardan yılmadım. Geçen yıl boşandım" dedi.

Eşinden gizli biriktirdiği ve düğünü sırasında takılan altınlardan bazılarıyla bir ev kiraladığını anlatan Güneş, "Kalp rahatsızlığı, kansızlık ve bel fıtığı sorunu yüzünden, sürekli hastaneye gidiyor, ilaç kullanıyorum" dedi.

Güneş, en küçüğü 3 en büyüğü 15 yaşında olan çocuklarının bakımı için kendi hazırladığı yağlık ve lifleri sattığını belirtti.

-Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü sahip çıktı-

Güneş, her geçen gün maddi sıkıntılarının arttığını ve geçimin daha da zorlaştığını, bu nedenle bir dönem çocuklarını yuvaya bırakmaya karar verdiğini söyledi.

"Canımdan çok sevdiğim çocuklarımdan ayrılmak istemezdim ama onların geleceğini düşünerek yuvaya başvurdum" diyen Güneş, bu sırada kendisine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün sahip çıktığını vurguladı.

Güneş, 13 ve 15 yaşındaki kızları için eğitim yardımı almaya başladığını belirterek, "Bu ay ilk yardımı aldım. Bana bir nebze ilaç gibi geldi. En azından yavrularımdan ayrı kalmayacaktım. Şimdi beni en çok düşündüren gelecek yılın ev kirası" dedi.

Güneş'in yaşam mücadelesini öğrenen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neslihan İpek Kobaner de iki göz evde hayatlarını devam ettiren aileyi ziyaret etti.

-"Onu yalnız bırakmayacağız"-

Kobaner, Güneş'in sağlık sorunları ve geçim sıkıntılarıyla ilgili bilgi alarak ona uygulanabilecek yardım modelleriyle ilgili araştırma yapılması talimatı verdi.

Güneş'in çocuklarıyla da tek tek ilgilenen ve yaşadıkları mekanı gezen Kobaner, şunları söyledi:

"Lütfiye artık bizim kardeşimiz. Ona herkesten daha fazla sahip çıkacağız. Yaşadığı sıkıntıları atlatması için el birliğiyle çalışacağız. Şimdilik ona eğitim yardımı sağlanıyor. Ama başka ne tür yardımlardan yararlandırılabilir, bunun araştırmasını yapacağız. Onu yalnız bırakmayacağız. Bu mücadelesinde herkesin onun yanında olması gerekiyor."

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14'ünde Gelin, 15'inde Anne Oldu, İki Kocasından da Şiddet Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement