14 Yaşında Çeyrek Asırlık Türkiye Rekorunu Kırdı - Son Dakika
Güncel

14 Yaşında Çeyrek Asırlık Türkiye Rekorunu Kırdı

14 Yaşında Çeyrek Asırlık Türkiye Rekorunu Kırdı

Yüzmede 25 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu tarihe gömdü.

24.08.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzmede 25 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu tarihe gömdü. Derya Büyükuncu'ya ait rekoru aynı şampiyonada, bir değil 2 kez üst üste kıran Galatasaray Kulübünün 14 yaşındaki sporcusu Demirkan Demir, efsane rekoru 3 saniye daha iyileştirmekle kalmadı, 4 farklı branşta 5 Türkiye rekoruna imza atarak eşine ender rastlanır bireysel başarının da sahibi oldu.

Haber Gülseli KENARLI - Kamera Özgür ARSLAN İstanbul DHA

Turkcell Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası'nda erkekler 200 metre karışık branşta Galatasaray Kulübü'nün sporcusu Demirkan Demir, Derya Büyükuncu'nun 25 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu üst üste 2 kez kırmayı başardı.

BÜYÜKUNCU'NUN 25 YILLIK REKORUNU AYNI ŞAMPİYONADA ÜST ÜSTE 2 KEZ KIRDI

Şampiyona'nın 14 yaş Erkekler 200 metre karışık finalinde elde ettiği 2.11.07'lik derecesiyle tarihi bir başarıya imza atan Demirkan Demir, aynı mesafenin seçme yarışlarında da 2.13.79'luk dereceye imza attı ve Büyükuncu'nun 25 yıl önceki 2.14.59'luk Türkiye rekorunu iki kez üst üste kırmış oldu. Galatasaray Kulübü'nün 14 yaşındaki sporcusu Demirkan Demir şampiyonada 4 farklı branşta toplam 5 rekora imza atarak büyük bir başarı kazandı.

3 YAŞINDA BAŞLADI 14 YAŞINDA 13 REKORUN SAHİBİ OLDU

Demirkan Demir, şampiyonanın ardından antrenmanlarını sürdürüyor. Yüzmeye 3 yaşında başlayan başarıya giden yola Doçent Çiğil Gün Güler'le başlayan Demir şöyle konuştu, 7 senedir Galatasaray Kulübündeyim. 13 tane rekorum var. En son 5 tanesi Turkcell Yaz Şampiyonası'nda oldu. 200 metre karışık, 400 metre karışık, 100-200 metre kurbağalama. 200 karışığı iki kez kırdım. 200 metre karışık 25 yıllık Derya Büyükuncu'nun rekoru, finalde 3 saniye il geçtim dedi.

HEDEFLERİNİ ANLATTI

Yüzmeye devam edeceğini aktaran Demir, hedeflerini ve çalışmasını şöyle anlattı

Önce Avrupa Şampiyonası ondan sonra da dünya ve olimpiyat? Haftada sekiz kez antrenman var, bir gün tatil var, iki günde çift antrenman var. Bir antrenman 2.5 saat sürüyor, çift antrenmanlarda 5 saat oluyor. Severek çalışmak daha önemli, bir işi severek yapında daha iyi oluyor. Ben de böyle çalışıyorum.

ONUN AZMİYLE OLAN BİR ŞEY

Başarılı sporcunun antrenörlerinden Duygu Karadağ, Demirkan Demir'in çok çalışkan olduğunu ifade ederek, Rekortmen olacağı belli miydi, soru işareti ama her girdiği yarışta birinci en kötü ikinci oluyordu. Yüzme sporu çok zor, cumartesi - pazar geliyorsunuz, sınavınız oluyor geliyorsunuz, Demirkan o engelleri çok iyi aştı. Bu kadar başarılı olacağı belli miydi Bence belliydi ama bir şampiyonaya girip 5 yarışında da rekor kıracağı belli değildi, onun azmiyle olan bir şey. Demirkan için önümüzdeki sene Milli Takım senesi. Çok önemli sporcular var, onların arkasından geliyor. O istediği sürece Derya Büyükuncu, ya da daha iyisi olacaktır. Çok küçük yaştan beri tanıdığım için hep uluslararası arenada bir başarı bir madalya mutlaka olsun istiyorum. Ama onun ne istediği her şeyden daha önemli şeklinde konuştu.

İŞTE KIRDIĞI O REKORLAR

Derya Büyükuncu'nun 1990 yılında kırdığı ve 25 yıldır sahibi olduğu 2.14.59'luk rekorunu 14 yaş 200 metre karışık seçme ve final yarışlarında 2 kez üst üste kıran Demirkan Demir'in sahibi olduğu Türkiye'nin yeni rekor dereceleri şöyle

200 metre erkekler karışık 02.13.79 - 02.11.07

400 metre erkekler karışık 04.44.23

100 metre kurbağalama 01.07.94

200 metre kurbağalama 02.23.93'

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 14 Yaşında Çeyrek Asırlık Türkiye Rekorunu Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement