14 Yaşında Evlendirildiği İçin Eşi ve Annesi Tutuklanan Kadın: "Karar Bizi Mağdur Etti" - Son Dakika
Güncel

14 Yaşında Evlendirildiği İçin Eşi ve Annesi Tutuklanan Kadın: "Karar Bizi Mağdur Etti"

14 Yaşında Evlendirildiği İçin Eşi ve Annesi Tutuklanan Kadın: "Karar Bizi Mağdur Etti"

Konya’nın Ereğli ilçesinde 14 yaşında evlendirilen Emine Erbaş’ın eşi ve annesi tutuklandı.

12.10.2016 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli ilçesinde 14 yaşında evlendirilen Emine Erbaş'ın eşi ve annesi tutuklandı. Kararla ilgili konuşan Erbaş, "Yaşadığım sıkıntılar nedeniyle sütüm bile çekildi. Verilen karar bizleri çok mağdur etti" dedi.

2006 yılında resmi kayıtlarda yaşı 14 olan Emine Erbaş, Ahmet Erbaş ile evlenerek yuva kurdu. Emine Erbaş'ın, çocuk yaşta evlendiği için eşi ve ailesi hakkında açılan kamu davasıyla mutluluğu yarım kaldı. Davayla birlikte hayatları bir anda kabusa dönen Erbaş çifti, daha sonra Kocaeli'nin Çayırova ilçesine göç ederek yaşamlarına devam etti. 2006 yılında açılan kamu davasını 2016 yılında mahkemenin sonuca bağlamasıyla Emine Erbaş, büyük bir şok daha yaşadı. Mahkeme, açılan kamu davası sonucunda Emine Erbaş'ın eşi Ahmet Erbaş (31) ve annesi Özgür Arslan'ı tutukladı. 10 yıl sonra neticeye bağlanan davanın ardından tutuklanan Ahmet Erbaş ve anne Özgür Arslan, İzmir'deki cezaevine gönderildi.

Eşine 10 yıl, anneye 3 yıl hapis cezası

Eşi ile annesinin tutuklanmasıyla üç çocuğu ve iki kardeşiyle birlikte ortada kaldığını söyleyen Emine Erbaş, Ereğli ilçesine dönerek üvey annesinin yanında kalmaya başladı. Kocasını sevdiğini ifade eden ve şu an da 24 yaşında olan Emine Erbaş, babasının kendisini üç yaş küçük yazdırdığını evlendiğinde ise normal yaşının 17 olduğunu belirtti. Resmi kayıtlara yaşı 14 geçtiği için haklarında kamu davası açıldığını belirten Emine Erbaş, "10 yıl sonra verilen kararda eşim Ahmet Erbaş ile annem cezaevine girdi. Kemik yaşım bile ölçüldü. Yetkililere yaşımın küçük yazıldığını da anlattım ancak bir sonuç alamadım" dedi.

"Yaşadığım sıkıntılar nedeniyle sütüm bile çekildi"

Eşinin 10 sene 10 ay, annesinin ise 3 buçuk sene ceza aldığını söyleyen Emine Erbaş, "Her ikisi de şuan İzmir'de cezaevinde yatıyor. Onlar cezaevine girdikten sonra bana üvey annem sahip çıktı. Şu an üç çocuğum ve iki kardeşim ile burada yaşamaya çalışıyoruz. Babaları cezaevine girdiğinde ikizlerim 40 günlüktü. Şimdi 3 aylık oldular. Bu çocukların bezi mamasını gelen yardımlar ile karşılıyorum. Yaşadığım sıkıntılar nedeniyle sütüm bile çekildi. Verilen karar bizleri çok mağdur etti" dedi.

"Çocuklarıma babasından daha iyi kimse bakamaz"

Evlendikten sonra Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde yaşamaya başladıklarını kaydeden Emine Erbaş, "Eşim nakliyecilik yaptığı için geçimimizi sağlıyorduk. Kimseye muhtaç değildik. Eşim bizlere sahip çıkıyordu. Reşit olduktan sonra beni nikahına geçirdi. İkisi ikiz üç çocuğumuz oldu. Cezaevine girdikten sonra buraya gelmek zorunda kaldım. Sağdan soldan gelen yardımlar ile geçinmeye çalışıyoruz ama bu çocuklara babalarından daha iyi kimse bakamaz. Babaları çıkınca bu yavrular 10 yaşında olacaklar. Çok kötüyüm psikolojim bozuldu. 7 yaşındaki çocuğum hasta oldu. Çok perişanız, eşimin içeriden çıkmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"Asıl şimdi mağdur olduk"

Eşinin ve annesinin cezaevine girmesiyle birlikte asıl mağduriyeti yaşadıklarını dile getiren Emine Erbaş, "Asıl şimdi mağdur olduk. O yüzden Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yardım istiyorum. Yargıtay'a ve meclise sesleniyorum. Bana yardım etsinler, sesimi duysunlar. Annem ve eşimin çıkmasını istiyorum. Dava yeniden görülsün. Beş çocukla ortada kaldım. Üvey annem olmasaydı sokakta yaşayacaktık. Herhalde devlet benim mağduriyetimi gözettiği için ceza verdi ama ben şimdi daha çok mağdur oldum. Gittiğim kapıların hepsi yüzüme kapandı. Hiç kimse yüzüme bakmadı. Kimseye sesimi duyuramadım. 3 aydır gitmediğim yer kalmadı. Bana Allah rızası için yardım etsinler. Sesimi duyursunlar artık dayanamıyorum" ifadelerini kullandı.

Emine Erbaş, eşinin resmine her gün bakıp ağladığını ve oğlu Sinan'ın da kendisiyle birlikte fotoğrafa bakıp gözyaşı döktüğünü söyledi.

Emine Erbaş'ın 7 yaşındaki oğlu Sinan Erbaş da, babasını özlediğini ve bir an önce cezaevinden çıkmasını istediğini anlattı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 14 Yaşında Evlendirildiği İçin Eşi ve Annesi Tutuklanan Kadın: 'Karar Bizi Mağdur Etti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.


Advertisement