Erciyes Feneri Derneğinden 14 Yılda 525 Bin Kişiye İftar - Son Dakika
Yerel

Erciyes Feneri Derneğinden 14 Yılda 525 Bin Kişiye İftar

Erciyes Feneri Derneğinden 14 Yılda 525 Bin Kişiye İftar

Kayseri'de faaliyet gösteren Erciyes Feneri Derneği, 14 yıldır ramazan aylarında her gün yaklaşık bin 250 kişiyi iftar sofrasında ağırlıyor.

07.07.2014 13:11  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSA ÖZYÜREK - Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her yıl ramazan ayında kurduğu sofralarda, evinde iftar yapamayan vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Zenginle fakir arasında köprü görevi üstlenmek için yardım faaliyetleri yürüten dernek, geleneksel hale getirdiği iftar sofralarına ihtiyaç sahibi olsun olmasın 7'den 70'e herkesi konuk ediyor. 14 yıl boyunca her gün yaklaşık bin 250 kişiyi iftar sofrasında buluşturan dernek, bugüne kadar 525 bin kişiye iftar verdi.

Dernek Başkanı Nuh Hasyüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 yılında kurulan derneğin 14 yıldır geleneksel olarak iftar organizasyonu düzenlediğini söyledi.

Kentte vatandaşların derneğin vereceği iftarı merakla bekler hale geldiğini belirten Hasyüncü, "Daha önceki yıllarda çok farklı yerlerde iftar verdik ama son 3 yıldır yemek programımızı Hunat katlı otoparkında düzenliyoruz. Kadın-erkek, çocuk-yaşlı ayrımı yapmadan 14 yıldır günlük yaklaşık bin 250 vatandaşımızın iftarda karnını doyuruyoruz. Onların yüzleri güler halde iftar sofrasından ayrılmaları bizim en büyük mutluluğumuz" diye konuştu.

Hasyüncü, İftar vaktine bir saat kala vatandaşları sofraya almaya başladıklarını, dernek personelinin gelen her vatandaşla tek tek ilgilendiğini anlattı.

Çocuk ve yetişkinlere ayrı menü

Çocuklar ve yetişkinler için ayrı iftar menüleri hazırladıklarını ifade eden Hasyüncü, "Bir kişinin iftarını ortalama 4,5 liraya mal ediyoruz. Menüde yetişkinler için 150, çocuklar için 100 gram et bulunuyor. Ayran ve tatlı hariç en az 4 çeşit yemek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Hasyüncü, günlük bin 250 kişinin iftarının 5 bin 500 liraya mal olduğunu, masrafların tamamının hayırseverlerce karşılandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Hayır sahiplerinden günlük, birkaç günlük sponsor olanlar veya günlük 10 kişiye, 100 kişiye sponsor olanlar var. İsteyen istediği kadar kişiyi doyurabiliyor, bunda bir sınırlama koymuyoruz. Bu zamana kadar yaptığımız iftarların hiçbirinde eksiğimiz kalmadı ancak yine de hayır sahiplerinin desteklerini bekliyoruz. İftara gerçekten evinde yiyecek bir kuru ekmeği dahi olmayan yüzlerce insan geliyor. Bu insanların en azından iftarda karınları doyuyor. Buradan giderken de kalan ekmekleri evlerine götürebiliyorlar. Bizim için en zor olanı yemek bittikten sonra gelen vatandaşlarımızı geri çevirmek oluyor. Onlara 'yemek kalmadı' demek çok zorumuza gidiyor ama elimizden bir şey gelmiyor."

Hasyüncü, hayırseverlerin 30 günlük iftar bağışlarından arta kalan parayı da derneğin kasasına aktararak ihtiyaç sahiplerine gıda, mobilya, giysi gibi yardımlarda bulunduklarını sözlerine ekledi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyes Feneri Derneğinden 14 Yılda 525 Bin Kişiye İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement