15 Bin Liralık Otomobil Türkiye'de Satışa Sunuluyor - Son Dakika
Ekonomi

15 Bin Liralık Otomobil Türkiye'de Satışa Sunuluyor

Hintli Bajaj şirketi vatandaşı Hintli Tata'nın yapamadığını yaparak dünyanın en ucuz aracını çarşamba günü Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor.

16.11.2015 09:50  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de Kuralkan Holding çatısı altında temsil edilen ve dünyanın sayılı motosiklet üretici markalarından biri olan Hintli Bajaj'ın 4 tekerlekli 4 kişilik yeni aracı (Quadricycle-motosiklet motoruyla çalışan dört tekerlekli küçük taşıt) Qute 15 bin lira fiyat etiketiyle Hindistan'dan bile daha önce dünyada ilk kez Türkiye'de satışa sunuluyor. Motosiklet olarak Türkiye'ye giriş yapacak aracın motorunun dışında otomobilden pek bir farkı bulunmuyor.


NANO YAPAMAMIŞTI

Türkiye'nin ardından dünyanın 16 ülkesinde satışa sunulacak aracın lansmanı çarşamba günü Hintli Bajaj'in ve Kuralkan Holding'in üst düzey yöneticilerinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek. Lansman öncesi araçla ilgili yaptığım incelemede, 4 kişilik bu araç Avrupa 4 tekerlekli motosiklet yönetmeliğine uygun ilk Hint malı araç.

Bajaj Qute ekonomik, kolay erişilebilir şehir içi veya köy/kasaba/ilçe hayatı için yeni bir mobilite çözümü niteliğinde sıra dışı bir girişim olarak kabul ediliyor. Zamanında Anadolu'yu kasıp kavuran 3 tekerlekli triportörlerin bir nevi evrimsel uzantısı demek yanlış olmaz.

Vatandaşı Hintli Tata'nın bir dönem uğraştığı ama uluslararası pazarlara güvenlik özellikleri nedeniyle çıkartamadığı Nano'da yaygın biçimde yapamadığını Bajaj bu yolla gerçekleştirmeyi amaçlıyor.



NORMAL EHLİYET YETER

Avrupa Quadricycle standartlarına uyumlu ve hızı saatte 70 kilometre ile sınırlı araçta 13 beygir gücünde 217 cc'lik su soğutmalı motosiklet motoru bulunuyor. Bajaj bu ürünü triportörlerin evrimi olarak görürken, ucuz taşıtların da güvenli olabileceğini kanıtlalmayı amaçlıyor.

Quadricycle tipi araçlar Afrika ve Güney Asya ülkelerinde toplu taşıma için de sıkça kullanılıyor. Kullanmak için ise motosiklet ehliyeti gerekmiyor yani otombil ehliyeti tamamen yeterli. Türkiye distribütörü olan Kuralkan Holding'in motosiklet üretimi yaptığından yola çıkarak 'Acaba bu araç Türkiye'de üretilir mi?" sorusuna yönelik olarak ise şu aşamada gündemde olmadığını öğreniyoruz. Kimbilir kısa sürede belkide üretilebilir.



15 Bin Liralık Otomobil Türkiye\'de Satışa Sunuluyor

Son Dakika Ekonomi 15 Bin Liralık Otomobil Türkiye'de Satışa Sunuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • 1000 göllü musa: sanki dondurma çubuğundan hediye çıkmış arabalara benziyor... 15 1 Yanıtla
  • TÜRK: TÜRKİYEDE BUNU VERGİLERLE 30.000 SATARLAR BUNLAR 14 0 Yanıtla
  • SÜPER MAN: HELALİN DEN 7 BİN LİRA VEREYİM 10 1 Yanıtla
  • Müslüman kürt: Kisa mesafe ve bayanlar icin cok iyi Bayanlar yanlis anlamayin cokta tasaruf yapilir zaten büyük sehirlerde büyük arac isede yaramiyor 6 3 Yanıtla
  • DSG ( Dünyayı Seven Genç ): Cem yilmaza benziyor bu araba 6 2 Yanıtla
  • X: Yürügit yürügit... 7 1 Yanıtla
  • zırtoz: 3 binden fazla etmez o da bizim devletin vergisine yetmez konu kapandı dağılabilirsiniz. 8 0 Yanıtla
  • kaportacı: hiç olmazsa çalıntı konsept değil 4 3 Yanıtla
  • afyon lu: Bu arabalari avrupada ehliyetsiz olarak kullaniyorlar :D 4 3 Yanıtla
  • free zone 61: beş para etmez,,15 bin liraya ne arabalar var türkiyem de buna on basar hemde....satmaz bu teneke,, aracı türkiye pazarlamasını yapan holding büyük zarar eder tata gibi 7 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement