15. Darboğaz Kiraz Festivali - Son Dakika
Yerel

15. Darboğaz Kiraz Festivali

15. Darboğaz Kiraz Festivali

Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz köyünde bu yıl 15'incisi düzenlenen kiraz festivali renkli görüntülere sahne oldu.

27.06.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz köyünde bu yıl 15'incisi düzenlenen kiraz festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Vali Necmeddin Kılıç, köy meydanındaki festival alanında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son turfanda kirazının Ulukışla'da yetiştiğini söyledi.

Ulukışla Kaymakamlığınca düzenlenen festivalin bölgenin tanıtılması açısından önem taşıdığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu nadir güzellikteki bölgemiz birçok endemik bitki türünü barındırmaktadır. Bu güzellikleri gelecek nesillere taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu bilinçle Toroslar ve Çiftehan kaplıcaları için güzel projeler hazırlıyoruz. Kiraz üreticilerine destek olmak amacıyla da bu bölgeye şoklama ve paketleme tesisinin kurulması için çalışma başlattık."

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar ise geleneksel hale gelen kiraz festivalinin bu yıl kaymakamlık tarafından düzenlendiğini belirterek, "Niğde'deki kiraz üretiminin yüzde 90'ı Ulukışla'da yetiştirilmektedir. Festivali düzenlememizdeki amacımız, Darboğaz kirazını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtarak üreticilerimize yüksek kazanç sağlamak. Aynı zamanda kirazın tescilini almak için üniversitelerle ortak çalışma yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından folklor gösterileri yapıldı. En güzel kirazı yetiştiren üreticilere ödülleri verildi.

Programa, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Festivalde, sanatçı Murat Göğebakan da konser verdi. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 15. Darboğaz Kiraz Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement