15'nci Direklerarası Seyircileri Ödül Töreni - Son Dakika
Yerel

15'nci Direklerarası Seyircileri Ödül Töreni

15\'nci Direklerarası Seyircileri Ödül Töreni

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Türkiye’de düşünce özgürlüğünün sonuna kadar uygulanabilmesi için Odunpazarı Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

26.10.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Türkiye'de düşünce özgürlüğünün sonuna kadar uygulanabilmesi için Odunpazarı Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

15'inci Direklerarası Seyircileri Ödül töreninin Eskişehir ayağı, Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezinde gerçekleşti. 2014-2015 sezonunda Ankara, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Eskişehir kategorilerinde en başarılı olan oyuncular ve tiyatrolar ödüllerini aldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, sanata sağladığı katkılardan dolayı 14'üncü Direklerarası Seyircileri Ödül töreninde "Sanata Destek Özel Ödülü"nü aldı.

SANATA DESTEK ÖDÜLÜ BAŞKAN KURT'A

Direklerarası Tiyatro Seyircileri Derneği tarafından düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Başkan Kurt, "Türkiye'de insanların özgür olabilmesi için, emeğinin hakkını alabilmesi için uğraşıyoruz. Sanata destek Odunpazarı Belediyesi olarak bizim en temel görevimiz. Tiyatro gibi duygusal tarafı ve derinlikleri olan sanata ve sanatçıya destek olmak bizim boynumuzun borcudur. Türkiye'de düşünce özgürlüğünün sonuna kadar uygulanabilmesi için Odunpazarı Belediyesi olarak bu desteğe devam edeceğiz. Şahsım ve sizlerin adına üstat sanatçı Turgay Tanülkü'yü kutluyorum, başarıların devamını diliyorum ve Eskişehir'in kapılarının her daim açık olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

TURGAY TANÜLKÜ DE KATILDI

Başkan Kurt, konuşmasının ardından, ünlü sanatçı ve tiyatro oyuncusu Turgay Tanülkü'ye, yörelerinde tiyatronun; oluşması, gelişmesi ve sürmesi için gösterdikleri özverili çaba ve çalışmaları için Direklerarası Seyircilerinin takdirlerini ifade eden "Tiyatro için Emek Ödülü"nü takdim etti. Başkan Kurt, Devlet Tiyatrosu ve Adalet Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı protokol doğrultusunda bir eseri ortaya koyup hemen hemen bütün cezaevlerindeki mahkumlara ulaştıran ve halen daha cezaevleri turneleri devam eden oyunu ile tiyatroyu herkese ulaştırmayı hedefleyen sanatçı Tanülkü'ye teşekkür etti.

15'inci Direklerarası Seyircileri Ödülleri kapsamında Odunpazarı Belediyesi Tiyatrocuları da ödüle layık görüldü. Komedi Erkek kategorisinde Hüseyin Akçar, Tasarım Ödülleri kategorisinde Onur Ermez ve Hüseyin Akçar, Genç Yetenek Ödülleri kategorisinde; Burcu Aktaş ve Seçil Çamurcu, Çocuk Oyunu kategorisinde ise Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Harikalar Mutfağı oyunu, ödüle layık görüldü. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 15'nci Direklerarası Seyircileri Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement