15 Temmuz'a Saygı Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz'a Saygı Sergisi Açıldı

15 Temmuz\'a Saygı Sergisi Açıldı

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, 15 Temmuz'a Saygı Hâkimiyet-i Milliye Timsali Bayrak Sergisi ile 2016 - 2017 kültür sanat sezonunu açtı.

11.10.2016 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi, yeni kültür ve sanat sezonunu M. Lütfi Şen'in küratörlüğünde, Haluk Perk koleksiyonundan hazırlanan " 15 Temmuz'a Saygı Hâkimiyet-i Milliye Timsali Bayrak" sergisi ile açtı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın katılımıyla gerçekleştirilen sergi açılışına sanatseverlerin ilgisi yoğundu. Özlem ve Halûk Perk Koleksiyonu'ndan nadide parçaların yer aldığı sergide, ay yıldız motifini taşıyan efemera ve eşyalar dikkat çekti.

"KARŞISINDA SAYGI DUYULACAK BİR MİLLETİN EVLADIYIZ"

Sergi açılışında konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 15 Temmuz'da yaşananların önemini vurguladı. 15 Temmuz'da yaşananların acı olduğunu ancak sonuçları itibarıyla onur ve gurur verici olduğunu dile getiren Başkan Aydın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu topraklarda yaşayan insanların, demokrasi için, özgürlük için, vatan için, gelecek için ve hepsinin timsali olan bayrak için yaptıklarını ve yapabileceklerini 15 Temmuz gecesi gördük. Gerçekten karşısında saygı duyulacak bir milletin evladıyız. Bununla onur duyduk gururlandık. Allah bu ve benzeri günleri yaşatmasın ama böylesine bir milleti de daim kılsın diye dua ediyorum."

"15 TEMMUZ RUHU BAYRAK SEVGİSİNİN DIŞA VURUMU"

15 Temmuz ruhunu bayrak sevgisiyle bağdaştıran Koleksiyoner Haluk Perk ise, "Halkımızın ay yıldıza karşı müthiş bir sempatisi var. Ay yıldız her yerde kullanılmış. 15 Temmuz ruhu da esasen halkımızın içindeki ay yıldız sevgisinin dışa vurumu. Biz burada Osmanlı'da da ay yıldızın kullanıldığını gördük ve bunu öyle vurgulamak istedik." dedi.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nin misafir ettiği "15 Temmuz'a Saygı Hâki

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 15 Temmuz'a Saygı Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement