15 Temmuz Dayanışma Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası Başlatıldı

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası Başlatıldı

Vali Necati Şentürk, Başbakanlıkça yayımlanan genelge ile 15 Temmuz dayanışma kampanyasının başlatıldığını söyledi.

25.07.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Necati Şentürk, Başbakanlıkça yayımlanan genelge ile 15 Temmuz dayanışma kampanyasının başlatıldığını söyledi.

Resmi gazetede yayımlanan genelge ile ilgili açıklama yapan Vali Şentürk, "Genelgede, Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini ve temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik menfur 15 Temmuz Silahlı Darbe Teşebbüsü, Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükumetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokrasiye sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir." dedi.

Millet ve devletin kenetlendiğini ifade eden Vali Şentürk, "Bu vesile ile şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi millet ve devlet kenetlenmesi bir kez daha kendini göstermiştir. Söz konusu hain Silahlı Darbe Teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerinin hafifletmek ve yaralılarımızın acılarına ortak olmak için hükümetimiz, şehit ve gazilerimize tanınan bütün hakları tanımış ve bütün imkanları seferbere etmiştir.

Ayrıca, hamiyeteprver aziz milletimiz de yaşanan bu acı karşısında yoğun bir şekilde yardım etme talebinde bulunmuştur. Milletimizin bu yardım talebini karşılamak amacıyla, Başbakanlığımızca belirlenecek esaslar çerçevesinde harcanmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlendirilmiş ve 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası başlatılmış ve banka hesapları açılmıştır." diye konuştu.

Genelge kapsamında, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom (Avea) GSM operatörlerinden de "1507" SMS numarasına "15 Temmuz" yazarak 5 TL bağışta bulunulabileceğini de belirten Vali Necati Şentürk, "Darbe gecesinde demokrasiye sahip çıkarak darbecilere dur diyen bütün Kırşehirlilerin bu kampanyaya destek vereceklerine inanıyorum. Kırşehirli hemşehrilerimiz, demokrasi şehitlerimizin yakınlarına ve yaralılarımıza yönelik başlatılan bu kampanyaya az ya da çok demeden yardım yapacaklardır. Açılan banka hesap numaralarına nakit yardımında bulunulabilir ya da SMS yoluyla yardım yapabilir. Aziz Türk Milleti bu kampanyaya duyarsız kalmayacaktır." ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement