15 Temmuz Demokrasi Kahramanları Adıyaman'da - Son Dakika
Yerel

15 Temmuz Demokrasi Kahramanları Adıyaman'da

15 Temmuz Demokrasi Kahramanları Adıyaman\'da

Adıyaman’da ‘Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar’ adlı program ile 15 Temmuz Darbe Girişimi Gecisi’nin kahramanları Adıyaman’a geldi.

01.10.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' adlı program ile 15 Temmuz Darbe Girişimi Gecisi'nin kahramanları Adıyaman'a geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca Adıyaman Türkiye Petrolleri Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbecilere karşı direnen Danyal Şimşek, Mehmet Şükrü Kıntaş, Barış Dedebağı ve Şerife Boz İsmail Hakkı Ürün moderatörlüğünde yaşanılanları anlattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından o gece Türkiye'de yaşananlara ilişkin görüntü izletilerek, Moderatör İsmail Hakkı başkanlığındaki oturumla devam etti.

İsmail Hakkı, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz'da Türkiye'ye karşı büyük bir oyunun devreye sokulmaya çalışıldığını ve o gece büyük bir badire atlatıldığını belirtti.

Programda, Kum Boyama Sanatçısı Veysel Çelikdemir, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde şehit düşen vatandaşların anısına gösteri yaptı. Yapılan gösteri katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Programda selamlama konuşması yapan Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, 15 Temmuz'da hainlerin Adıyaman'a giremediğini belirterek, "Aramızda olan pasif hainler varsa onlarda o gece inlerinden çıkamadılar. 15 Temmuz'da bütün Adıyaman 20 günlük bebeğinden 106 yaşındaki ninesine kadar, alevisi-sünnisi, sağcısı-solcusu herkes meydanlarda ve Adıyaman'ı savunmaya hazırdı. 15 Temmuz Kahramanlarını ilimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

15 Temmuz Kahramanlarını Adıyaman'da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Vali Abdullah Erin ise konuşmasında, "Böyle önemli bir organizasyonu düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlerde 15 Temmuz direniş gecesini gittiğimiz her platformda ve ortamda dilimizin döndüğü kadarıyla anlatmaya, milli bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz gecesi 70'den 70'e bütün Adıyaman meydanlardaydı. Saatler gece yarısını göstermeden Adıyaman Hükümet Meydanında 50 binin üzerinde vatandaşımız vardı. Vatanımızın bekası, milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna 15 Temmuz gecesi canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi ise şükranla anıyorum. Vatan kahramanlarını unuttuğumuz gün bizimde Suriye'ye, Irak'a ve o yerle bir edilmeye çalışılan İslam coğrafyasındaki devletlere döndürüleceğimiz gündür. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin 81 ilinde bu milletin asil evlatları o aziz duruşlarını ortaya koydular. O Gece Adıyaman verebileceği en iyi sınavı verdi. O ilk gece saatler daha gece yarısını göstermeden Adıyaman Hükümet Meydanına geldiğimizde sonunu göremediğimiz 50 binin üstünde insan vardı. O insanların hepsi o gece şehit olmak için evden çıktılar. Bu anlamda Adıyaman Valisi olarak Adıyamanlı vatandaşlarımızla gurur duyuyor, iftihar ediyorum" dedi.

Vali Erin, 15 Temmuz'un bir dönüm noktası olduğunu kaydederek, "15 Temmuz o parlak istikbalimizin başlangıç noktasıdır. 15 Temmuz'da bu millet topyekün olarak yeryüzünde hiçbir milletin gösteremeyeceği cesareti, fedakarlığı, kahramanlığı ve akla gelebilecek her türlü iyi hasleti gösterdi. Bugün Türkiye'yi tehdit eden hain örgütlerin hiçbir tanesi bölgesel değildir. Hepsi Sevr'in babalarının gerçekleştirmek istedikleri planın bir parçasıdır. 100 yıl önce bu coğrafyada ve İslam topraklarında tek vücut olan ve haçlı zihniyetine karşı koyabilen yegane ülke ve yegane millet bu asil millettir. O gün onları durduran kuvvet ve kudret bu topraklardaydı. Domino taşları gibi devire devire gelerek Türkiye'nin sınırlarına gelen bu emperyalist zihniyeti durduracak tek ülke bu ülkedir. 100 yıl önce Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğumuz o ruh ve özgürlük mücadelesi bütün mazlumlara ve ezilmiş insanlara rehber oldu. Bugün memleketin 81 vilayetinde bunlara pabuç bırakmayacak idarecilerimiz, Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız var. Türkiye'nin tamamı düşse Adıyaman düşmeyecektir. Bu bilinç ve şuur Türkiye'nin dört bir tarafında var çok şükür" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Darbe Gecesi Kahramanları yaşadıkları kıs kısa anlatmasının ardından Vali Abdullah Erin ve protokol üyeleri, 15 Temmuz kahramanlarına Türk Bayrağı ile Adıyaman'a özgü çeşitli hediyeler verdi.

Düzenlenen programa, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları Murat Süzen, Onur Kökçü, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Bağcı, 15 Temmuz Kahramanlarından Danyal Şimşek, Mehmet Şükrü Kıntaş, Barış Dedebağı, Şerife Boz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 15 Temmuz Demokrasi Kahramanları Adıyaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement