15 Temmuz Gazilerinin Yaşadıkları Kitap Oldu - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Gazilerinin Yaşadıkları Kitap Oldu

15 Temmuz Gazilerinin Yaşadıkları Kitap Oldu

ANKARALI gazeteci Eray Görgülü, darbe girişimini engellemek için verdikleri mücadele sırasında yaralanan gazilerle yaptığı röportajları bir kitapta topladı.

21.08.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARALI gazeteci Eray Görgülü, darbe girişimini engellemek için verdikleri mücadele sırasında yaralanan gazilerle yaptığı röportajları bir kitapta topladı. Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Akıncı 4'üncü Ana Jet Üssü Komutanlığı gibi darbe girişiminin engellenmesinde kilit rol oynayan noktalarda yaralananları dinleyen Ankara Hürriyet Yazıişleri Müdürü Eray Görgülü, gazilerin duygularını ve o anlarda yaşadıklarını '15 Temmuz En Uzun Gece' adını verdiği kitapta kaleme aldı. İnşaat işçisinden emeklisine, milli sporcusundan profesöre kadar her kesimden gaziyi dinleyen Görgülü, gazilerin, olayların başından sonuna kadar edindikleri izlenimleri de dakikası dakikasına okuyucuya aktardı.

"20 YILIMI YEDİLER DAHA DA YEDİRMEM"

Kitapta, isimsiz ihbar mektupları ve çeşitli baskılar nedeniyle GATA'dan ayrılmak zorunda bırakılan 200 öğretim üyesinden biri olan ve karnından yaralanan psikiyatri uzmanı Prof.Dr. Ali Bozkurt'un hikayesi de yer aldı. Bozkurt o geceyi, "Bu herifler 20 yılımı yedi. Bir 20 yıl daha yedirmem. Ben, yarın sabah bir imamın buraya gelip de Türkiye'nin İran gibi uyanmasına seyirci kalabilecek bir adam değilim' dedim ve atladım arabama doğruca Genelkurmay'a" sözleriyle anlatıyor. Kitapta ayrıca milli formasını giyerek sokağa çıktıktan sonra annesi ve babasıyla birlikte şarapnel parçalarıyla yaralanan milli karateci Vildan Güvercin'in hikayesi de anlatıldı. Güvercin, "Benim, uğruna maçlarına çıktığım, uğruna ter döktüğüm bayrağım olmadığı sürece yaşamamın bir anlamı yok, o yüzden evden çıkarken bir an bile düşünmedim. Bomba seslerini, silah seslerini duyunca dahi geri dönmek de hiç aklımızdan geçmedi. Kanlı formamı ömrüm boyunca saklayacağım" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Gazilerinin Yaşadıkları Kitap Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement