15 Temmuz Gecesinin İstanbul'daki En Sıcak Noktası - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Gecesinin İstanbul'daki En Sıcak Noktası

15 Temmuz Gecesinin İstanbul\'daki En Sıcak Noktası

Haber / Kamera: Mehmet İlkay ÖZER, İstanbul DHAHarbiye Orduevi ve TRT Radyo binası,15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin en kritik noktalarından birisi oldu.

18.07.2016 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber/ Kamera: Mehmet İlkay ÖZER, İstanbul DHA

Harbiye Orduevi ve TRT Radyo binası, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin en kritik noktalarından birisi oldu. TRT binasına giren askerler ile polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın televizyonlarda yaptığı 'sokağa çıkın' çağrısına uyan siviller kısa süre sonra Harbiye'ye akın etti. Polis, radyo binasını kontrol altına almaya çalışırken, caddede bekleyen kalabalık polise adeta siper oldu.

Ara sokaklarda toplanan kalabalığın caddeye çıkma girişimleri her defasında ateş açılarak engellendi. Açılan ateş sonucunda vücudunun çeşitli yerlerinden yaralananlar ambulanslarla hastanelere götürüldü.

CUMHURİYET CADDESİNDE BİR SÜRÜCÜYE KURŞUN İSABET ETTİ

Çatışmaların yaşandığı esnada Cumhuriyet Caddesi'nden Taksim istikametine seyir halinde olan bir araç ta kurşunların hedefi oldu. Eşi ve çocukları ile kaçmaya çalışan bir kişi göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Yaralının eşi şoka girdi, çocuğu gözyaşlarına boğuldu. Olay yerine gelen bir grup vatandaş yaralıyı araçtan çıkararak, yere yatırdı. Bu sırada başka yaralıları almak için radyo binasına giden ambulans durduruldu. Sağlık ekipleri yaralıyı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

TRT BİNASI POLİSİN KONTROLÜNE GEÇTİ

Harbiye Ordu evi ve TRT Radyo binası sabah saatlerinde polisin kontrolüne geçti. Gece şiddetli çatışmaların yaşandığı Harbiye Ordu evi ve TRT Radyo binasına polis sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda çok sayıda asker gözaltına alındı. Ayrıca radyo binası içinden çok sayıda hücum yeleği ve uzun namlulu silah çıktı. Operasyon sürerken bir grup vatandaş ta olay yerindeydi. Polis lehine tezahürat yapan grup, askerlerin gözaltına alınması ile birlikte radyo binasının önüne koştu. Cadde üzerinde bulunan birçok bina isabet alırken radyo binası yanında bir otomobil yandı. Gözaltına alınan askerler sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Gecesinin İstanbul'daki En Sıcak Noktası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement