15 Temmuz Hareketi'nden "Gülen" Protestosu - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Hareketi'nden "Gülen" Protestosu

15 Temmuz Hareketi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ile örgütün diğer yöneticilerinin ABD tarafından iade edilmesini istedi.

24.08.2016 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Hareketi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ile örgütün diğer yöneticilerinin ABD tarafından iade edilmesini istedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapmak isteyen 15 Temmuz Hareketi üyeleri, güvenlik güçlerinin izin vermemesinden dolayı Çağdaş Sanatlar Merkezi önünde toplandı.

Burada basın açıklaması yapan 15 Temmuz Hareketi Basın Sözcüsü Süleyman Sevinç, FETÖ'nün darbe girişiminde ve sonrasında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, "Fethullahçı Terör Örgütü lideri Gülen artık çok açık anlaşıldığı üzere 1960'lı yıllardan bugüne ülkemizde ve bölgede siyasi, ekonomik, dini ve kültürel değerlerimizin dinamikleri ile oynayan derin bir planın unsuru olarak masum insanların canına kastetmek suretiyle halkımızın hür iradesi altında devleti yöneten sivil idareyi devirmeye çalışmıştır. Halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızın, hükümetin ve siyasi partilerin temsilcileri, değerli büyüklerimizin dik duruşuyla hain darbe girişiminin önüne geçilmiştir." diye konuştu

FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iadesini ABD'den talep eden Sevinç, şunları kaydetti:

"Türkiye olarak gerek devletimiz gerekse kahraman halkımız nezdinde, büyük acılar yaşamamıza sebebiyet veren FETÖ lideri ve örgütün diğer yöneticilerinin ABD tarafından derhal iade edilmesini istiyoruz. Uluslararası düzeyde hemen hemen birçok platformda yanımızda ve teröre karşı ortak mücadeleden yana olduğunu ifade eden ABD açısından FETÖ'nün teslim edilip edilmemesi aynı zamanda dürüstlük, samimiyet ve kanlı emperyal hedeflerinden vazgeçme konusunda tarihi bir sınavdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Hareketi'nden 'Gülen' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement