15 Temmuz Şehidine Babaanne Ağıdı - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehidine Babaanne Ağıdı

15 Temmuz Şehidine Babaanne Ağıdı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'nın Kazan ilçesindeki Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nde şehit olan Ömer Takdemir'in babaannesi Satı Takdemir, bayram öncesi torununun şehitlikteki kabrini ziyaret etti.

11.09.2016 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'nın Kazan ilçesindeki Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nde şehit olan Ömer Takdemir'in babaannesi Satı Takdemir, bayram öncesi torununun şehitlikteki kabrini ziyaret etti.

Kazan Asri Mezarlığı'nda bulunan ve 3'ü PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarda, 3'ü de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenlerin bulunduğu şehitlik, arife günü ziyaretçi akınına uğradı.

Şehitlikteki mezarları tek tek dolaşan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti ve ailelere taziye diledi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yaşamını yitirenlerden 20 yaşındaki Ömer Takdemir'in babaannesi Satı Takdemir (70) de torununun mezarını ziyaret etti.

Torunu için dua okuyan, zaman zaman mezarıyla dertleşen Takdemir, gözyaşları içinde mezarın toprağını suladı.

Satı Takdemir'in, torunu Ömer'in hayattayken kullandığı su matarasını mezarının başına koyması dikkati çekti.

"Seni askere gitti sandım, bayramda da gelir sandım. Bayram geldi de sen gelmedin yavrum Ömer'im" diye ağıt yakan babaanne Takdemir, "Öldüğüne hala inanamıyorum. Askere gitti de gelecek sanıyorum ama ne yapalım Allah'ın takdiri. Hem acılıyız hem gururluyuz. Al bayrak, torunum Ömer'in başında dalgalanıyor." dedi.

Torunu Ömer'i görmeden yapamadığını dile getiren babaanne, "Yavrumu, kuzumu görmeden en fazla 2 gün durabiliyorum, sonra bir testi su alıp hemen buraya koşuyorum, Ömer'im ile dertleşiyorum. Her bayram, o bana gelirdi elimi öpmeye. Bu bayram ben ona geldim." diye konuştu.

- "Eğer bugün bayramı kutlayabiliyorsak..."

Kazanlı 9 şehitten Hasan Yılmaz'ın kardeşi Veysel Yılmaz da ağabeyi olmadan ilk bayramı geçireceklerine işaret ederek "Ağabeyim vatanın birliği, milletin selameti için şehit düştü. O olmadan geçirdiğimiz ilk bayram. Acımız büyük ama ne yapalım Allah'ın takdiri. Eğer bugün burada bu bayramı kutlayabiliyorsak şehitlerimizin sayesindedir." ifadesini kullandı.

Şehitler Takdemir ve Yılmaz, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi "ana merkez" olarak kullanılan Akıncı 4. Ana Jet Üssü'ne giderek bomba yağdıran jetleri durmaya çalışan vatandaşlar arasındaydı. Askerlerin attığı ilk kurşunla sırtından vurulan Takdemir, o gece ilk şehitlerden biri oldu. Hasan Yılmaz ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehidine Babaanne Ağıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement