15 Temmuz Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Şehitlerimizin canları pahasına bizlere emanet ettiği bu mukaddes vatanı, daha yükseklere taşımanın gayreti içindeyiz.

18.03.2017 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Şehitlerimizin canları pahasına bizlere emanet ettiği bu mukaddes vatanı, daha yükseklere taşımanın gayreti içindeyiz. En büyük idealimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatmak ve korumaktır." dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılı kapsamında, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz ile Polis Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene katılan Vali Topaca ve beraberindeki heyet, şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından gezdiği kabirlere kırmızı ile beyaz karanfil bıraktı.

Şehit yakınlarıyla birlikte dua eden Topaca, şunları söyledi:

"Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, milli iradenin bekçisi olan Türk milletinin mazide olduğu gibi bundan sonrada iç ve dış hiçbir düşmana karşı asla boyun eğmeyecektir. Vatanımızın ve milletimizin hürriyeti ve istiklali için can pahasına savaşarak şehadet rütbesini hakkeden aziz şehitlerimize en derin minnet, şükran ve tazim hislerimizi bir kez daha sunmak için şehitlerimizin huzurundayız."

Topaca, şehitlerin gösterdiği kahramanlıkların, Türkiye Cumhuriyeti'ne yöneltilecek her türlü tehdide karşı verilecek mücadelede, ilham kaynağı olduğunun altını çizdi.

15 Temmuz'da vatan, bayrak, millet için şehadet mertebesine erişen şehitlerin yakınlarının acılarını paylaştığını ifade eden Topaca, "Şehitlerimizin canları pahasına bizlere emanet ettiği bu mukaddes vatanı, daha yükseklere taşımanın gayreti içindeyiz. En büyük idealimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatmak ve korumaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement