15 Temmuz" Şehitlerinin İsimleri Ölümsüzleşiyor - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz" Şehitlerinin İsimleri Ölümsüzleşiyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan asker, polis ve sivil kahramanların isimleri Nevşehir'de cadde, sokak ve parklarda yaşatılacak.

28.07.2016 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEHÇET ALKAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan asker, polis ve sivil kahramanların isimleri Nevşehir'de cadde, sokak ve parklarda yaşatılacak.

Belediye meclisinde alınan kararlar doğrultusunda birçok cadde ve sokağın isimlerinin değiştirildiği kentte, ismi verilen kahramanın nasıl şehit edildiğini anlatan levha da tabelaların altına yerleştiriliyor.

Güzelyurt Mahallesi'nde yeni yapılan sosyal yaşam alanına Prof. Dr. Erol Olçak, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi önündeki yola ise Prof. Dr. İlhan Varank'ın adları verildi.

Hain saldırı karşısında darbecilere diz çökmeyen kahramanların isimlerinin ölümsüzleştirildiğini belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki cadde ve sokakların isimlerinde değişiklikler yapılmaya devam edileceğini kaydetti.

Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışan darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in isminin, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığının yanında bulunan caddeye verildiğini aktaran Ünver, özel harekat polisi Demet Sezen'in isminin Avanos Yolu'ndaki 228. Cadde'ye, Ürgüplü Fevzi Başaran'ın isminin de Ürgüp yolu üzerindeki bir caddeye verildiğini açıkladı.

Ünver, "Caddelerdeki yeni isim tabelalarının altına da nasıl şehit olduklarını bilgisini içeren levhalar eklendi. Demokrasi kahramanları, şehrimizde ebediyen yaşayacaklar. Şehitliğimizin içindeki mermer levhalara da şehitlerimizin isimlerini ekleyeceğiz." diye konuştu.

"Geçmiş darbelerin izleri de silinecek"

Kentte, 1960 darbesinin ardından kurulan hükümetin bakanlarından Ragıp Üner'in adını taşıyan mahallenin isminin de değiştirileceğini söyleyen Ünver, "Geçmiş darbelerin izleri de bu şehirden silinecek." dedi.

Ragıp Üner Mahallesi'ne verilecek yeni isim için halkın tekliflerini ay sonuna kadar almaya devam edeceklerini kaydeden Ünver, şöyle konuştu:

"Geçmişte bazı darbecilerin isimleri yerleşim yerlerine verilmişti. 1960 darbe hükümetinin bakanlarından Ragıp Üner'in adı bir mahallede yaşıyordu. Bu mahallenin de ismi değişecek. Vatandaşlarımızın isim tekliflerini 1 Ağustos'a kadar alacağız. Neticeye göre yeni ismi belirleyeceğiz. Bu ülkede darbe yapmak isteyenler, milletimizi esir alacaklarını sandılar. Bundan sonra millet olarak daha uyanık hareket edeceğiz, bir daha bu tür vatan hainlerine fırsat verecek bir durum oluşmayacak inşallah. Bu hainlerin düşman askeri gibi Meclis'i bombalayacakları, halkımıza mermi yağdıracakları düşünülemezdi. Bu milletin kanı yerde kalmayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz' Şehitlerinin İsimleri Ölümsüzleşiyor - Son Dakika


Advertisement