15 Ülkeden Bilim İnsanı Konya'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

15 Ülkeden Bilim İnsanı Konya'da Buluştu

Selçuk Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Sürdürülebilir Tarım ve Çevre Konferansı başladı.

01.10.2015 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Sürdürülebilir Tarım ve Çevre Konferansı başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri North Dakota State Üniversitesi, Endonezya Sabelas Maret Üniversitesi, TÜBİTAK ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi destekleriyle düzenlenen, 4 gün sürecek konferansa başta ABD, Mısır, Cezayir ve Pakistan olmak üzere 15 farklı ülkeden alanında uzman bilim insanları, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Konya Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, sürdürülebilir tarım ve çevre politikalarının önemli olduğu bir zamanda Konya'da böyle önemli bir bilimsel etkinliğin gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de uluslararası düzeyde tarım ve çevre ile ilgilenen bilim insanlarının bir araya geldiği etkinliğin, bilim insanlarının deneyimlerini paylaşmak adına önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Etkinlikte tarım ve çevre adı altında özellikle sürdürülebilir kalkınma projeleri ve uygulamaları gibi pek çok konunun görüşüleceğini dile getiren Gökbel, "İnanıyorum ki hızla artan dünya nüfusunun ihtiyacı olan yeterli ve kaliteli gıdanın üretimi ve çevrenin, doğal tarım kaynaklarının korunması adına önemli sonuçlar doğuracaktır. Bu açıdan gerçekleştirilen bu etkinlikte siz değerli bilim insanlarını Konya'da ve üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konferans düzenleme kurulunda yer alan kurum ve kuruluş temsilcilerine protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 15 Ülkeden Bilim İnsanı Konya'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement