Ülkeler Altın Safran Film Festivalinde Buluşuyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Ülkeler Altın Safran Film Festivalinde Buluşuyor

Ülkeler Altın Safran Film Festivalinde Buluşuyor

Her yıl birçok ülkenin katıldığı 'Altın Safran Film Festivali'nin bu yıl 15. si düzenleniyor.

19.08.2014 17:25  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında düzenlenecek yarışmaya başvurular 25 Ağustos'ta sona erecek.

Safranbolu ilçesinde "ustaya saygı" temasıyla 19-21 Eylül'de gerçekleştirilecek festivale amatör ve profesyonel dalda onlarca belgesel film için başvuruda bulunuldu.


Safranbolu Belediyesi ve Festivalin Komite Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalle özelde Safranbolu, genelde ülkedeki kültürel değerlerin geleceğe miras olarak taşınması konusunda gerekli duyarlılığı sürdürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Her yıl alt tema belirleyerek ilçeye farklı kazanımlar sağladıklarını belirten Aksoy, "Amacına uygun tam 14 yıldır festivalimizi büyüterek sürdürüyoruz. 'Belgeselin Oscarı' unvanıyla anılan festivalin hazırlıklarında sona gelindi. Her yıl birçok ülkeden belgesel, yarışmaya katılıyor. Bu yıl da dünyanın her köşesinden yarışma için belgesel geldi. Festivalle kültürel değerlerin korunması ve geleceğe taşınması konusunda duyarlılığın sürdürülmesi, belgesel aracılığıyla bilgi, belge ve doküman arşivi oluşturulmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Aksoy, yarışmaya başvuru konusunda sona yaklaştıklarını, katılımcıların bir an önce filmleri kendilerine ulaştırmaları gerektiğini sözlerine ekledi. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ülkeler Altın Safran Film Festivalinde Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement