15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne Doğru

15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali\'ne Doğru

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy, "Dünya çapında şehir olan Safranbolu'nun festivalinin de dünya çapında olmasını istiyoruz" dedi.

10.09.2014 20:13  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Festival komite başkanı da olan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 19-21 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne ilişkin, "Dünya çapında şehir olan Safranbolu'nun, festivalinin de dünya çapında olmasını istiyoruz" dedi.

Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi'nde (SAKEM) düzenlenen toplantıda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Aksoy, festivalin ülkenin en köklü festivalleri arasında yerini aldığını söyledi.

Bu yıl festivalde "Ustaya Saygı" konusunu işleyeceklerini anlatan Aksoy, "Çünkü Safranbolu baştan aşağı bir ustanın elinden çıkmış çok güzel ahenk şehir özelliğindedir" ifadesini kullandı.

Aksoy, ustaların dükkanlarını festivalin mekanları haline getirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Mesela demirci ustasıyla ilgili bir konuyu anlatmak için demirci dükkanlarından birisini Safranbolu'da etkinlik merkezi haline getirdik ve oraya gezi düzenleyeceğiz. İyi bir festival geçirebilirsek mutlaka bizim şehrimize kar olarak dönecektir. Dünya çapında şehir olan Safranbolu'nun festivalinin de dünya çapında olmasını istiyoruz. Burada en önemli konulardan birisi, katılımın yüksek olması. Hep birlikte bütün içerisinde hareket ederek şehrimizi, festivalimizi temsil etmeliyiz."

Safranbolu'yu iyi tanıtmak için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Aksoy, Kültür ve Turizm Bakanlığının da kendilerine destek verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement