15 Yaşındaki Muhammet'i Işid mi Kaçırdı? - Son Dakika
Güncel

15 Yaşındaki Muhammet'i Işid mi Kaçırdı?

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde ‘okula gidiyorum’ diyerek evden ayrılan 15 yaşındaki çocuktan 1 aydır haber alınamıyor.

27.11.2014 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hereke Mahallesi'nde 27 Ekim Pazartesi günü okul üniformasını giyip ‘okula gidiyorum’ diyerek evden çıkan Muhammet Çakar’dan 1 aydır haber alınamıyor. Çocuklarının kaybolduğu gün polis ve jandarma ekiplerine haber veren Çakar ailesi, daha sonra gelen ihbarlarla sevinseler de AKUT tarafından başlatılan aramalardan netice alamadılar.

Bir ulusal kanalda yayınlanan sabah kuşağı programına da konuk olarak seslerini duyurmaya çalışan Çakar ailesi, 4 çocuklarından en büyüğü olan Muhammet Çakar’ın IŞİD ya da benzer terör örgütlerince kaçırıldığını düşünüyor. Muhammet’in kaçırıldığını iddia eden baba Necat Çakar, “Eğer oğlum serbest olsaydı çıkar gelirdi. Benim oğlum kaçırılmış, baskı altında bir yerdedir” dedi.

Oğullarının 27 Ekim Pazartesi sabah ‘okula gideceğim’ diye evden çıktığını ifade eden Necat Çakar, “Akşam ben eve gelirken evdedir diye düşünüyordum. Geldim baktım yok. Sordum, internete gitmiş. Ben de gidip baktığımda çocuk internette değildi. Sınıf arkadaşları ise sabah okula gelmediğini söylediler. Biz de buradan hemen giderek polislere haber verdik. Onlar da elimizden geleni yapacağız dediler ama hala haber alamadıklarını söylediler” dedi.

1 aydır oğulları Muhammet’ten haber alamadığı için perişan olduğunu söyleyen anne Çakar ise, “Pazartesi ‘ben okula gideceğim’ dedi. Her şeyini, kitabını koydu çantaya. Okul elbiselerini giydi. Spor eşofmanını da üzerine giymişti. Üzerinde gri paltosu beyaz ayakkabısı vardı. En son Pazar günü arkadaşına gitmiş, görüşmüş. Sonra Pazartesi okula giderken kayboldu çocuk. Saklanmasın bir yerde çocuğum. Çıksın gelsin evine” diye konuştu.

Muhammet’in kendilerine okuyup kendini kurtaracağını ve bilgisayar mühendisi olacağını söylediğini belirten anne, “Başarılı, kimseye karışmayan, kendi halinde bir çocuktu. Evde de derslerine çalışır kardeşinin derslerine yardımcı oluyordu. Mutlaka bu çocuğu kaçırmışlar. Biz ondan şüpheleniyoruz. Çocuk isteyerek gitmemiştir. Biz korkuyoruz. Belki kaçırmışlar ve IŞİD’e götürmüşler diye. Ama biz hep bir gün çıkacak gelecek diye düşünüyoruz. Günlerimiz öyle geçiyor. Yani kendi gelir. Belki bir yerde arkadaşlarıyla takılmıştır” şeklinde konuştu.

Babası Necat Çakar oğullarının kaçırıldığından şüphe ettiklerini belirterek, “O şimdi rahat olsa gelirdi. Yüzde yüz baskı altındadır. Böyle saklı yani. Biz 27 gündür perişanız. Ne yemek yeriz ne de uyuyabiliyoruz. Nasıl sabah olur nasıl akşam olur bilmiyoruz. Perişan bir durumdayız. Eğer çocuğu bulup getiren olursa ne isterseler vereceğiz” dedi.

Yetkililerden çocuklarının bulunması konusunda yardım isteyen aile, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın da konuyla ilgilenmelerini ve bir an önce çocuklarına kavuşmak istediklerini dile getirdi.

GÜRCAN YILMAZ - NURİ DİNÇER AKÇAHARMAN 

KOCAELİ 

15 Yaşındaki Muhammet\'i Işid mi Kaçırdı?
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 15 Yaşındaki Muhammet'i Işid mi Kaçırdı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement