15. Yılında Ahmet Kabaklı'ya Vefa" Paneli - Son Dakika
Kültür Sanat

15. Yılında Ahmet Kabaklı'ya Vefa" Paneli

Türk Edebiyatı Vakfı kurucusu gazeteci yazar Ahmet Kabaklı, vefatının 15. yılında düzenlenen panelle anıldı.

08.02.2016 22:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Edebiyatı Vakfı kurucusu gazeteci yazar Ahmet Kabaklı, vefatının 15. yılında düzenlenen panelle anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığınca Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15. yılında Ahmet Kabaklı'ya Vefa" paneline, Kabaklı'nın yakınları, öğrencileri ve sevenleri katıldı.

Panelde konuşan Sakarya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehdi Ergüzel, Ahmet Kabaklı salondaymış gibi heyecanlandığı dile getirerek, Kabaklı'nın talebesi olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Ergüzel, Kabaklı'nın, hem kendi neslini hem de talebelerini ve sonraki nesilleri etkilediğini vurgulayarak, "Öncekilerden aldığı emaneti muhafaza etmekle kalmayıp kuvvetle müdafaa etmiş, bunları yeni fikir ve tekliflerle, keskin bir heyecanla daha ileri taşımış, bayrağı yükseklere çekmiş, kalelerden seslenen bir tefekkür abidesidir. Her yaştan insana hitap eden bir halk üslubu, heyecanlandıran, 'Bu konuyu bir de Kabaklı'dan okuyalım' dedirten bir sır vardı yazdıklarında. Bunun adını koymak çok çetin. Kelimenin tam anlamıyla has bir Anadolu çocuğuydu" diye konuştu.

Ahmet Kabaklı'nın örnek bir insan olduğuna dikkati çeken Ergüzel, talebeleriyle heyecanla ilgilendiğini, onları bilhassa yazmaya teşvik ettiğini anlattı.

Edebiyatçı yazar İsa Kocakaplan da Kabaklı'nın yayımlanan ilk yazısından vefatına kadar aynı çizgide devam ettiğini aktararak, "Bazı insanlar polemik yapar ama arkası kanıtlarla dolmaz. O anlık birtakım şeyler söylerler, laf kalabalığına getirirler ve karşısındakini yenme telaşına düşerler. Ahmet Hoca'nın yaptığı polemik, bilime dayalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 15. Yılında Ahmet Kabaklı'ya Vefa' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement