156 Bin 160 Dekar Tarım Arazisi Suya Kavuşacak" - Son Dakika
Yerel

156 Bin 160 Dekar Tarım Arazisi Suya Kavuşacak"

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesini suyla buluşturacak "Terfi Sulaması 2'inci Kademe İnşaatı"nın sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

03.04.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesini suyla buluşturacak "Terfi Sulaması 2'inci Kademe İnşaatı"nın sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce, Şanlıurfa'da inşa edilecek ve bölgeye bereket katacak sulama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Bu kapsamda Viranşehir ilçesine su taşıyacak Terfi Sulaması 2. Kademe İnşaatının sözleşmesinin imzalandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Şanlıurfa'nın hasretle beklediği terfi sulama inşaatının tamamlanmasıyla birlikte, 156 bin 160 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacak. Sulama hizmetinin verilmesi maksadı ile 413 bin 287 metre boru döşenecek. Ayrıca proje kapsamında saha üzerinde sanat yapıları, drenaj kanalları, yaklaşım kanalları ve pompa istasyonları yapılacak. Sözleşmesi imzalanan Viranşehir Terfi Sulaması 2. Kademe İnşaatı işinin bitim süresi 730 gün olarak öngörülüyor."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 12 yılda Şanlıurfa'da inşa ettikleri sulama projeleriyle bölgeye "can suyu" olduklarını ifade etti.

Bu tür yatırımlarları kapsayan çalışmaların devam edeceğinin altını çizen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bakanlık olarak yaptığımız yatırımlardan Şanlıurfamız'da nasibini fazlasıyla alıyor. DSİ Genel Müdürlüğümüzce hizmete alınan projeler ile 712 bin 410 dekar zirai araziyi modern sulama sistemlerine kavuşturduk. Ayrıca 259 bin 354 metre ana kanal ve iletim kanalı hattını tamamladık. Hizmete aldığımız birçok sulama tesisi ile Şanlıurfalı çiftçilerimizin yüzünü güldürdük."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 156 Bin 160 Dekar Tarım Arazisi Suya Kavuşacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement