Çorum'da Bin 571 Yetime Bayram Hediyesi - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Bin 571 Yetime Bayram Hediyesi

Çorum\'da Bin 571 Yetime Bayram Hediyesi

Çorum Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde Bin 571 yetimin yüzünü güldürdü.

17.07.2014 14:27  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde 1571 yetimin yüzünü güldürdü.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü'nün Peygamber Efendimizin doğum tarihinden esinlenerek hazırladığı proje kapsamında 1571 yetime ve öksüze bayramlıkları hediye edildi.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan stantta kendi ayakkabı ve elbiselerini seçen çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı. Bir çocuğu kendi elleriyle giydiren Külcü çifti, yetim çocuğun mutluluğuna ortak oldular.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ilk kez geçtiğimiz yıl Çorum Belediyesi olarak 1571 çocuğa bayram öncesi giysi ve ayakkabı yardımında bulunduklarını söyledi.

Projenin ana fikrinin eşi Hatice Külcü'ye ait olduğunu dile getiren Başkan Külcü, "1571 sayısının bizim için bir esprisi var. Peygamberimiz 571 yılında doğmuştur. ve kendisi bir yetim olarak büyümüştür. Projeyi hazırlarken oradan esinlendik. Projenin ana fikri eşim Hatice hanıma aittir. Başarılarımızı başkalarıyla paylaşmaktan korkmuyoruz kıskançlıkta göstermiyoruz. Sonra 571 sayısını artırarak 1571 sayısına çıkardık. Geçen yıl 1571 sayısına zorlama ile özel gayretlerle ulaştık. Bu yıl elimizde envanter vardı. Geçen yılki sayı bu yıl arttı. Elimizdeki imkanlarla bunu karşılama imkanız yok. Ancak biz hemen çalışmalara başladık. Kurban bayramında da 1571 çocuğumuzu daha sevindireceğiz" dedi.

Sosyal belediyecilik faaliyetlerini önemsediklerini dile getiren Külcü, insanların gönlünde kalıcı olan, insana dokunan ve ulaşan hizmetlerin sosyal belediyecilik faaliyetleri olduğunu dile getirdi.

Görevde bulundukları süre içerisinde sosyal belediyecilik konularında hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Külcü, "Bundan sonrada bu hassasiyetimiz aynı şekilde devam edecek. Burada sadece gönül almak değil, başka kurumlara da örnek olarak çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'da Bin 571 Yetime Bayram Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement