16. Dünya Su Sporları Şampiyonası - Son Dakika
Spor

16. Dünya Su Sporları Şampiyonası

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenen 16. Dünya Su Sporları Şampiyonası'nın açılış töreni gerçekleştirildi.

25.07.2015 03:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenen 16. Dünya Su Sporları Şampiyonası'nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Su felsefesi anlamın gelen "Piligrim" adı altında düzenlenen şampiyonanın resmi açılış töreni, 12 bin kişilik buz hokeyi stadında, su havuzu şeklinde düzenlenen meydanda yapıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım ve Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç'ın da katıldığı törendeki gösteriler, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. 190 ülkenin bayraklarını taşıma sırasında özellikle Türkiye bayrağı sahneye çıkınca açılışı izleyenler güçlü alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu. Tataristanlı seyirciler, Kazakistan, Türkmenistan, İsviçre ve Rusya bayraklarının geçişinin de yoğun alkışladı.

Kazan'da 9 Ağustos'a kadar sürecek şampiyonaya 2 bin 923 sporcu ve 1490 görevli katılıyor. Şampiyonada yüzme, atlama, senkronize yüzme, su topu, açık suda yüzme ve yüksek atlama olmak üzere 6 disiplinde yarışmalar yapılacak.

Şampiyonada Türkiye'yi 34 kişilik kafile temsil edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 16. Dünya Su Sporları Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement