16 İlde Hayali İhracat Operasyonu: Ünlü İş Adamları Gözaltında! - Son Dakika
Ekonomi

16 İlde Hayali İhracat Operasyonu: Ünlü İş Adamları Gözaltında!

Hayali ihracat iddiasıyla sabah saatlerinde İstanbul merkezli 16 ilde başlatılan operasyonda aralarında ünlü iş adamlarının da bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

20.03.2015 10:39  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayali ihracat ve devleti zarar uğratmak iddiasıyla sabah saatlerinde başlatılan operasyon iş dünyasını şoke etti. Ünlü iş adamları gözaltına alındı.

İSTANBUL MERKEZLİ OPERASYON

İstanbul mali suçlarla şube müdürlüğü sahtecilik büro amirliği ekipleri, yaklaşık bir yıllık çalışma sonucu 200 polisin katılımıyla sabah saatlerinde 16 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 67 hedef isim için yapılan operasyonda aralarında ünlü iş adamlarının da bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

AĞRILI TEKSTİL ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Çete tam 1 yıl boyunca teknik takibe alındı. İstanbul, Adana, Konya, Iğdır, Manisa, Bartın gibi farklı şehirlerdeki 14 tekstil firma izlendi. Operasyonda 22'si işyerine ve 98 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Çetenin liderliğini yaptıkları iddiasıyla tekstilci işadamları A.G., M.G., N.G., C.D., A.K. ve C.S.'nin de aralarında bulunduğu 46 kişi yakalandı.

"DEVLETİ 900 MİLYONLUK ZARARA UĞRATTILAR" İDDİASI

Gözaltına alınan şüphelilerin hayali ihracat yaparak devleti 900 milyon lira zarar uğrattıkları iddia edildi.

DEVLETİ NASIL DOLANDIRDILAR?

Şüphelilerin izlenen şirketleri kullanarak, Çin'den "Dahilde İşlem Rejimi" kapsamında getirdikleri ürünleri işleyip yurt dışına geri göndermeleri gerekirken iç piyasada sattıkları, bunların yeride sahte belgelerle de çaput tabir edilen tekstil çöplerini işlenmiş gibi gösterip ihraç ettikleri iddia ediliyor.

"DAHİLDE İŞLEM REJİMİ" NEDİR?

Türkiye'deki üretimi teşvik etmek için, yurt dışından ithal edilen tekstil ürünleri, işlenip yeniden ihraç edilmek şartı ile sıfır vergi ile yurda getiriliyor. Firmalar ürünleri Türkiye'de işleyip, ihraç ediyor. Yasa, Türkiye'deki üretim sektörüne teşvik amacıyla çıkarılmıştı.

ÖNEMLİ İSİMLER GÖZALTINDA

Operasyonda göz altına alınanlar arasında tekstil sektörünün önemli isimleri de yer alıyor. Bazı gümrük müşavirlik firması yetkililerinin de operasyon kapsamında gözaltı listesinde olduğu öğrenildi.

DAHA ÖNCE DE YAKALANMIŞTI

Daha önce de hayali ihracat soruşturmalarına adı karışan A.G.'nin bu operasyon kapsamında da olduğu öğrenildi. Operasyonda çete üyelerine rüşvet karşılığı yardımda bulunan Halkalı Gümrüğü'nde görevli 5 gümrük muayene memuru da gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü'ne getirildi. (Kaynak:Habertürk- Hürriyet )

16 İlde Hayali İhracat Operasyonu: Ünlü İş Adamları Gözaltında!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi 16 İlde Hayali İhracat Operasyonu: Ünlü İş Adamları Gözaltında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Ahmet: AKaP li olsalardı sıkıntı olmazdı. 27 2 Yanıtla
  • AKKOYUN AVCISI: BİLAL KAÇIYOR AHADA ORDA YAKALAYIN POLİİİİİİİİİİİİİİİS 15 12 Yanıtla
  • ars: hırsızlar, hırsizlara karşı 20 2 Yanıtla
  • 007ramço: Bütçe paraya sışınca sonunda bir birlerini yemeye başladılar kısa süre sonra daha büyük kodamanlara sıçrıycaktır bu olay önceki gibi seçim öncesi havuz kuramayınca operasyonla paralara el koyuyorlar 18 3 Yanıtla
  • cukaaa: hükümetle beraber yapsalar sorun olmazdı. . . . . . 12 8 Yanıtla
  • yalan dünya: eee hani bu ülkede artık yolsuzluk olmayacaktı sayın erdoğan 18 1 Yanıtla
  • ÖFKELİ: İş adamları vergi kaçırmazsa nasıl lüks yaşıyacaklar herşeyden çalıyorlar işçiden sigortadan devlet baba alıcak önlemini kesicek cezasını. Ne demişler Şeriatın kestiği parmak acımaz! Şeriat şart İslami yönetim şart başka çıkar yol yok. 13 4 Yanıtla
  • sigortacı: ülke çok iyi gidiyor masallah Allah nazarlardan saklasın.tecavüz dolandırıcılık yolsuzluk ahlak yerlerde.ama durmak yok boyle devam.hersey güllük gülistanlık. 13 3 Yanıtla
  • ali: adam hala akp yi savunmaya çalışıyor.traji komik bir durum bu.tam aziz nesinlik bir olay. 12 4 Yanıtla
  • 007ramço: Bütçe paraya sışınca sonunda bir birlerini yemeye başladılar kısa süre sonra daha büyük kodamanlara sıçrıycaktır bu olay önceki gibi seçim öncesi havuz kuramayınca operasyonla paralara el koyuyorlar 12 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor
    21:39 Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ tasarısının ardından KDV oranlarında artış olmadığını belirtti. Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
    21:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele başta olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz" dedi.

  • IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024
    20:52 IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024

    Uluslararası Para Fonu (IMF), 2024 için küresel ekonomik büyüme tahminini Ocak ayındaki tahminine göre 0.1 puan artırarak %3.2 olarak revize etti. IMF'nin Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre, gelişmiş ekonomilerin bu yıl %1.7 büyümesi bekleniyor. Raporda, COVID-19 pandemisinin ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yanı sıra düşük üretkenlik, artan jeoekonomik parçalanma gibi faktörlerin büyümeyi olumsuz etkilediği belirtildi. IMF, 2024 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini ise son yılların en düşük seviyesi olan %3.1 olarak açıkladı. IMF, enflasyonun düşmesine rağmen faiz oranlarının arttığını ve yüksek borçlu gelişmekte olan ülkeler için borç dinamiklerinin daha az olumlu hale geldiğini belirterek ülkelerin mali tamponlarını yeniden oluşturmalarını önerdi.

  • Lokanta ve kafelerde KDV zammı iddialarına Bakan Şimşek'ten yalanlama
    20:40 Lokanta ve kafelerde KDV zammı iddialarına Bakan Şimşek'ten yalanlama

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, gıdadaki KDV istismarını önlemek için başlattığı çalışma, sosyal medyada ''Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geldi'' şeklinde yorumlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada ''KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

  • Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı
    20:13 Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte 626 yatırım projesi için toplam 98 milyar 971 milyon 148 bin 240 lira bütçe ayrıldığını bildirdi. Çiftçi, yapılan toplantıda kurum müdürlerine yatırımlar hakkında bilgi verdi ve projelerin gerçekleşme oranını açıkladı.

  • Fethiye'de Tarım ve Turizm Fuarı Açıldı
    19:59 Fethiye'de Tarım ve Turizm Fuarı Açıldı

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 12. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve 13. Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı başladı. Fuarda 100 firma yer aldı. Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ilçenin tarım ve turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, fuarın üretici ve tüketiciyi bir araya getirmenin önemine vurgu yaptı. Fuarlar, 19 Nisan'da sona erecek.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek
    19:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadeleye yönelik mesajlar vererek, yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini söyledi. Ayrıca, enflasyonun ücretli kesimlerde yol açtığı sıkıntıları bildiklerini ve popülist adımlardan uzak duracaklarını belirtti.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı
    19:56 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Ziyarette, Manisa'nın potansiyeli ve işbirliği konuları ele alındı.

  • Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu
    19:51 Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu

    Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün ekimi yeniden artış gösteriyor. Selendili çiftçiler, tütün fidelerini toprakla buluşturarak yoğun bir sezon geçiriyor. Tütün dikimleri yıl sonuna kadar sürecek ve üreticiler yüksek fiyatlar bekliyor.

  • Tesla, Yeni Ev Enerji Depolama Sistemi Powerwall 3'ü Tanıtacak
    19:09 Tesla, Yeni Ev Enerji Depolama Sistemi Powerwall 3'ü Tanıtacak

    Tesla'nın yeni ev enerji depolama sistemi Powerwall 3, önemli yeniliklerle birlikte geliyor. 11,5 KW gücünde sürekli bir güç çıkışına sahip olan cihaz, önceki modellere göre %130 daha fazla enerji sağlıyor. Ayrıca güneş panelleriyle tam entegre çalışabiliyor. Powerwall 3'ün fiyatı 9300 dolar olarak belirlenirken, invertersiz modelin daha uygun fiyatlı olacağı söyleniyor. Yeni nesil lityum demir fosfat pillere sahip olan cihaz, uzun bir kullanım ömrü sunuyor.


Advertisement