Çalıkuşu Balesi Adanalı Sanatseverle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Çalıkuşu Balesi Adanalı Sanatseverle Buluştu

Çalıkuşu Balesi Adanalı Sanatseverle Buluştu

Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından "Çalıkuşu" adlı bale sahneye konuldu.

29.04.2014 20:51  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi,  Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen "Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali" kapsamında, Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden uyarlanan "Çalıkuşu" balesini sahneledi.

Devlet sanatçısı Merih Bahar Çimenciler'in 2003 yılında Türk Sanat Müziği ile baleye uyarladığı gösteri,  Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturuldu.

Veli Dede, Saadettin Kaynak ve Rahmi Bey'in müziklerinin kullanıldığı, libretto ve koreografisi Merih Bahar Çimenciler'e ait eserin dekor, kostüm ve ışık tasarımını Alexander Vasiliev, ışık uygulamasını ise Tarık Deniz yaptı.

Eserde başlıca rolleri, Büşra Ay, Ender Üçdemir, Ozan Demirbaş, Bleda Özlem, Pınar Humar, Meltem Baydar, Tutku Barın Tümen, Tarkan Günal, Selgan Çavdaroğlu, Serbülent Biçer, Niyazi Cingöz, Hasan Akyol, Tugay Ak, Yusuf Atacan, Bena Turhan İleri, Başak Özenç ve Murat Koman paylaştı.

Küçük yaşta annesi ve babasını kaybeden Feride'nin okul yılları, öğretmen olarak Anadolu'yu dolaşması, hayatı ve Anadolu'nun gerçekleriyle yüzleşmesinin anlatıldığı eser, sanatseverlerden ilgi gördü.

Festival, 16 Mayıs'ta sona erecek. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalıkuşu Balesi Adanalı Sanatseverle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement