16 Ocak Basın Onur Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

16 Ocak Basın Onur Günü

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) tarafından düzenlenen Hüseyin Yenice Gazetecilik Yarışması'nda dereceye giren Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Metin Girgin ve Şahin Oktay'a ödülleri, 16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla düzenlenen törenle verildi.

16.01.2016 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) tarafından düzenlenen Hüseyin Yenice Gazetecilik Yarışması'nda dereceye giren Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Metin Girgin ve Şahin Oktay'a ödülleri, 16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla düzenlenen törenle verildi.

Haber, fotoğraf, röportaj, görüntü ve mizanpaj kategorilerinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Kasr-ı Hümayun'da gerçekleştirildi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin kuruluşunun kentte açıklandığı tarihi gün olan 16 Ocak'ın tüm Türkiye'de kutlanması ümidini taşıdıklarını, bunun için de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve diğer hükümet üyelerinden destek istediklerini söyledi.

"Basın Onur Günü"nün her geçen gün büyük bir coşkuyla kutlandığına dikkati çeken Karaca, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve yönetim kurulu üyeleri ile destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Karaca, "Atatürk, güvendiği gazetecileri buraya toplayarak cumhuriyetin kurulmasını sağlamıştı. Bu onurlu günün devam etmesinden yanayız" ifadesini kullandı.

Türkiye'de gazetecilerin sorunlarının yanı sıra sorumlulukları da bulunduğunu kaydeden Karaca, şöyle devam etti:

"Türkiye'de birlik ve beraberliğin oluşması yönünde gazeteciler de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek zorundadır. Basın ve ifade özgürlüğü olmazsa olmazlardandır. Halkın sağlıklı haber alması için mutlaka basın ve ifade özgürlüğünün önü açılmalıdır. Haber yazdı diye köşe yazısı ve fikir yazdı diye hiç yargılanmadan cezaevine konulan arkadaşlarımız en kısa sürede bırakılmalıdır. Yargılanmalı, suçları varsa o zaman cezaevine konmalıdır."

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kasr-ı Hümayun'da 16 Ocak 1923'te "Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olarak hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu cumhuriyet olacağını" basın toplantısıyla paylaştığını anımsattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da tüm gazetecilerin Basın Onur Günü'nü kutladı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Çetin Gürol ise ulu önder Atatürk'ün 93 yıl önce çizdiği bu yolda kararlılıkla yürüyeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Haber Haber dalında jüri özel ödülüne layık görülen AA muhabiri Metin Girgin de ödülünü Bakan Işık'tan aldı. Görüntü dalında ikinci olan AA muhabiri Şahin Oktay'a da ödülünü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker verdi.

Törene AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker ve Cemil Yaman'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yarışmada dereceye giren gazeteciler ve kategorileri şöyle:

Haber:

1.Kerim Yavuz (Özgür Kocaeli gazetesi)

2. Mesut Işık (Doğan Haber Ajansı)

3. Abbas Çakar (Demokrat Kocaeli)

Jüri Özel Ödülü: Metin Girgin (Anadolu Ajansı)

Fotoğraf:

1. İsa Turhan (Marmara gazetesi)

2. Mesut Işık (DHA)

3. Abbas Çakar (Demokrat Kocali)

Röportaj:

1. Meral Erdoğan (Yeni Haber gazetesi)

2. Gülcan Hacı Gaffaroğlu (Kocaeli Üniversitesi)

3. Erhan Altıparmak (Higway gazetesi)

Mizanpaj:

1. Candoğan Parlatan (Kocaeli Üniversitesi)

2. Fikriye Öndeş (Demokrat Kocaeli gazetesi)

3. Evren Kızıltaş (Gebze Gazetesi)

Görüntülü haber:

1. Ümit Ülker (TRT)

2. Şahin Oktay (Anadolu Ajansı)

3. Semih Kanpara (A Haber)

-Diğer ödüller

Törende "En iyi spor adamı" seçilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ödülünü yönetim kurulu üyesi Metin Doğan aldı.

"En iyi TV Programı" ödülü Habertürk televizyonundan Balçiçek İlter'e, "Yılın tarihçisi" ödülü Ahmet Nezih Galitekin'e, "Yılın gazetecisi" ödülü Milliyet gazetesinden Bünyamin Aygün'e, "Basın onur ödülü" ise Yavuz Donat'a verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 16 Ocak Basın Onur Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement