16 Ocak Basın Onur Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

16 Ocak Basın Onur Günü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Tören alanından genel görüntler Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca'nın konuşması Ödül töreninden görüntüler 16 Ocak Basın Onur Günü Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışmada dereceye girenlere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık'ın da katıldığı törenle ödülleri verildi Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) tarafından düzenlenen Hüseyin Yenice Gazetecilik Yarışması'nda dereceye giren Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Metin Girgin ve Şahin Oktay'a ödülleri, 16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla düzenlenen törenle verildi.

16.01.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Tören alanından genel görüntler

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca'nın konuşması

Ödül töreninden görüntüler 16 Ocak Basın Onur Günü

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışmada dereceye girenlere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık'ın da katıldığı törenle ödülleri verildi

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) tarafından düzenlenen Hüseyin Yenice Gazetecilik Yarışması'nda dereceye giren Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Metin Girgin ve Şahin Oktay'a ödülleri, 16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla düzenlenen törenle verildi.

Haber, fotoğraf, röportaj, görüntü ve mizanpaj kategorilerinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Kasr-ı Hümayun'da gerçekleştirildi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin kuruluşunun kentte açıklandığı tarihi gün olan 16 Ocak'ın tüm Türkiye'de kutlanması ümidini taşıdıklarını, bunun için de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve diğer hükümet üyelerinden destek istediklerini söyledi.

"Basın Onur Günü"nün her geçen gün büyük bir coşkuyla kutlandığına dikkati çeken Karaca, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve yönetim kurulu üyeleri ile destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Karaca, "Atatürk, güvendiği gazetecileri buraya toplayarak cumhuriyetin kurulmasını sağlamıştı. Bu onurlu günün devam etmesinden yanayız" ifadesini kullandı.

Türkiye'de gazetecilerin sorunlarının yanı sıra sorumlulukları da bulunduğunu kaydeden Karaca, şöyle devam etti:

"Türkiye'de birlik ve beraberliğin oluşması yönünde gazeteciler de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek zorundadır. Basın ve ifade özgürlüğü olmazsa olmazlardandır. Halkın sağlıklı haber alması için mutlaka basın ve ifade özgürlüğünün önü açılmalıdır. Haber yazdı diye köşe yazısı ve fikir yazdı diye hiç yargılanmadan cezaevine konulan arkadaşlarımız en kısa sürede bırakılmalıdır. Yargılanmalı, suçları varsa o zaman cezaevine konmalıdır."

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kasr-ı Hümayun'da 16 Ocak 1923'te "Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olarak hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu cumhuriyet olacağını" basın toplantısıyla paylaştığını anımsattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da tüm gazetecilerin Basın Onur Günü'nü kutladı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Çetin Gürol ise ulu önder Atatürk'ün 93 yıl önce çizdiği bu yolda kararlılıkla yürüyeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Haber Haber dalında jüri özel ödülüne layık görülen AA muhabiri Metin Girgin de ödülünü Bakan Işık'tan aldı. Görüntü dalında ikinci olan AA muhabiri Şahin Oktay'a da ödülünü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker verdi.

Törene AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker ve Cemil Yaman'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yarışmada dereceye giren gazeteciler ve kategorileri şöyle:

Haber:

1.Kerim Yavuz (Özgür Kocaeli gazetesi)

2. Mesut Işık (Doğan Haber Ajansı)

3. Abbas Çakar (Demokrat Kocaeli)

Jüri Özel Ödülü: Metin Girgin (Anadolu Ajansı)

Fotoğraf:

1. İsa Turhan (Marmara gazetesi)

2. Mesut Işık (DHA)

3. Abbas Çakar (Demokrat Kocali)

Röportaj:

1. Meral Erdoğan (Yeni Haber gazetesi)

2. Gülcan Hacı Gaffaroğlu (Kocaeli Üniversitesi)

3. Erhan Altıparmak (Higway gazetesi)

Mizanpaj:

1. Candoğan Parlatan (Kocaeli Üniversitesi)

2. Fikriye Öndeş (Demokrat Kocaeli gazetesi)

3. Evren Kızıltaş (Gebze Gazetesi)

Görüntülü haber:

1. Ümit Ülker (TRT)

2. Şahin Oktay (Anadolu Ajansı)

3. Semih Kanpara (A Haber)

-Diğer ödüller

Törende "En iyi spor adamı" seçilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ödülünü yönetim kurulu üyesi Metin Doğan aldı.

"En iyi TV Programı" ödülü Habertürk televizyonundan Balçiçek İlter'e, "Yılın tarihçisi" ödülü Ahmet Nezih Galitekin'e, "Yılın gazetecisi" ödülü Milliyet gazetesinden Bünyamin Aygün'e, "Basın onur ödülü" ise Yavuz Donat'a verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 16 Ocak Basın Onur Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi
    17:59 Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi

    Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokullar arası şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenledi. Göksu Deltası'nda sürdürülebilir tarım için düzenlenen yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törene, Silifke Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü, Silifke Belediye Başkanı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi
    17:53 SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi

    Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Müzesi'nde 'Türk Bestecileri ve Şarkıları' konseri düzenledi. Konserde, birçok Türk şarkısı seslendirildi ve sanatseverler tarafından ilgi gördü.

  • Kütahya'da Macar Çağdaş Sanatı Sergisi Açıldı
    17:20 Kütahya'da Macar Çağdaş Sanatı Sergisi Açıldı

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk' adlı sergi, Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında açıldı. Sergide, Macaristan'ın önde gelen 5 sanatçısına ait 33 eser yer alıyor. Açılışta konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, Türk ve Macar halkını kardeş olarak gördüklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise sanatın evrensel bir dil olduğunu vurgulayarak, serginin bilim, teknoloji ve matematikle iç içe olduğunu ifade etti.

  • Esenler Belediyesi, Dünya Sanat Günü'nde Filistin Soykırımına Dikkat Çekti
    17:20 Esenler Belediyesi, Dünya Sanat Günü'nde Filistin Soykırımına Dikkat Çekti

    Esenler Belediyesi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü'nde Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla tiyatro gösterimi, sergi ve müzik konseri düzenledi. Etkinlikte, sanat yoluyla insanlığa önemli mesajlar verildi.

  • Kral Sejong'un bronz heykeli temizlendi
    17:09 Kral Sejong'un bronz heykeli temizlendi

    Güney Kore'nin başkenti Seul'da bulunan Kral Sejong'un bronz heykeli yıllık temizliği yapıldı.

  • Kars'ta düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi
    16:48 Kars'ta düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi

    Kars'ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, doğru cevaplayan katılımcılara kitap hediye etti. Yarışmanın amacı Kars'ın tarihi, kültürel, doğal ve diğer zenginliklerine dikkat çekmekti.

  • Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi
    16:28 Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi

    Mersin'de, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonunca Dünya Romanlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Roman müzisyenler sahne aldı, Roman kültürünü yansıtan oyunlar oynandı ve şarkılar söylendi. Programa, Vali Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Akdeniz Belediye Başkanı ve diğer ilgililer katıldı.

  • Macar Öğrenciler Tekirdağ'da Halk Oyunları Gösterisi Sundu
    16:14 Macar Öğrenciler Tekirdağ'da Halk Oyunları Gösterisi Sundu

    Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Tekirdağ'a gelen Macar öğrenciler, Rakoczi Müzesi önünde halk oyunları gösterisi sundu. Macaristan Mikes Kelemen Lisesi öğrencileri, Osmanlı'ya sığınan Macar Prensi 2. Ferenc Rakoczi'ye tahsis edilen ve daha sonra müzeye çevrilen yapıyı gezdi. Konuk öğrenciler, Müze Müdürü Ali Kabul'den bilgi aldı. Ardından öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi, müze önünde gösteri sundu. Öğrenciler, sahil dolgu alanındaki Barış ve Özgürlük Parkı'nda bulunan Macar Anıtı ve Mikes Kelemen Parkı'nı da ziyaret etti. Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç, 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında kentte sene boyunca etkinliklerin süreceğini belirtti. Tekirdağ'ın Macarlar için önemli bir kent olduğunu vurgulayan Dalgıç, Macar halkı tarafından iyi bilinen kente, bu ülkeden çok sayıda ziyaretçi geldiğini ifade etti. Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Zübeyde Aykaç da 10 öğrencinin, kentteki Macar eserlerini ziyaret ettiğini dile getirdi. Aykaç, öğrencilerin katılımcılara güzel bir halk dansları gösterisi sunduğunu ve yarın da Türk-Macar ortak kültürüyle ilgili etkinlikler yapacaklarını söyledi.

  • İzzet Mehmet Paşa Camii: Asırlara Meydan Okuyan Bir Eser
    15:51 İzzet Mehmet Paşa Camii: Asırlara Meydan Okuyan Bir Eser

    UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan İzzet Mehmet Paşa Camii, minaresinin eğikliği ve fevkani tarzıyla dikkat çekiyor. 1796 yılında yapılan cami, tamamen kesme taştan inşa edilmiş olup, Akçasu Kanyonu'nun derin bir vadi oluşturduğu noktaya konumlandırılmıştır. Caminin minaresi ise rüzgara karşı dayanıklı olması için eğik yapılmıştır. İzzet Mehmet Paşa Camii, 228 yıldır ayakta kalmayı başarmış ve birçok restorasyon geçirmesine rağmen tahribatı neredeyse gözlemlenmemiştir.

  • Gaziantep'teki çocuklar sanat etkinliklerinde buluştu
    15:39 Gaziantep'teki çocuklar sanat etkinliklerinde buluştu

    Gaziantep Çocuk Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere 500 küçük sanatsever katıldı. Çocuklar, atölye çalışmalarında sanatsal faaliyetlerde bulunarak eğlendi ve kabiliyetlerini geliştirdi. Merkez koordinatörü, amacın çocuklara sanatı sevdirmek ve onları iyi yerlere getirmek olduğunu belirtti.

  • Dune 2 Gişede Büyük Başarı Yakalıyor
    15:09 Dune 2 Gişede Büyük Başarı Yakalıyor

    Dune 2 filmi, büyük bütçelerle çekilen yapımların gişede başarısız olduğu dönemde büyük bir başarı elde ediyor. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi oyuncuları barındıran film, dünya genelinde 684 milyon dolar gişe yaparak beklentilerin üzerine çıkıyor. Sektör analistlerine göre film, hala vizyonda olduğu sürece gişede 700 milyon doların üzerine çıkabilir. Dune 2'nin devam filminde de ana oyuncu kadrosu korunuyor.


Advertisement