16. Uluslararası Antalya Çocuk Festivali - Son Dakika
Yerel

16. Uluslararası Antalya Çocuk Festivali

16. Uluslararası Antalya Çocuk Festivali kapsamında 14 ülkeden 750 çocuk, Akseki ilçesine geldi.

22.04.2015 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16. Uluslararası Antalya Çocuk Festivali kapsamında 14 ülkeden 750 çocuk, Akseki ilçesine geldi.

Folklor, Müzik, Gençlik Derneği (FOMGED), Akseki Kaymakamlığı ve Akseki Belediye Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen festival kapsamında Gürcistan, Litvanya, Bulgaristan, Romanya, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Estonya, Kırgızistan, Bosna Hersek, Estonya, İspanya, Çin ve Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen 750 çocuğa çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Daha sonra Akseki Cumhuriyet Meydanı'nda ülkelerine özgü kıyafetlerle şarkı söyleyen, dans gösterileri sunan çocuklara, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik kapsamında Türk Folklor Müzesi'nin açılışı yapıldı. Müzede Türk halk kültürünü yansıtan mutfak gereçleri, ahşap oyma tavanlar, kapıların ahşap kilitleri, yöresel kıyafetler, tartı aletleri gibi 5 bin ürün bulunuyor.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, AA muhabirine, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında farklı ülkelerden Antalya'ya gelen çocuklardan 750'sini ilçelerinde ağırladıklarını belirtti.

Açılan müzeyle ilgili de bilgi veren Beşikci, "İlçemiz zaman içerisinde çok ciddi göç verdi. Akseki'de alternatif turizmi canlandırmak için çalışmalarımız devam edecek. Kültür müzesini açan girişimci Mustafa Kavasoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Kavasoğlu ise müzenin ilçede açılmasını kararlaştırdıktan sonra uzun uğraşlar verdiklerini anlattı.

Sarıhacılar Mahallesi'nde aldığı tarihi evin ardından müzeyi oluşturduğunu dile getiren Kavasoğlu, 2 yıllık çalışmanın ardından projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 16. Uluslararası Antalya Çocuk Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement