16 Yaş Yaz Kupası-2 Tenis Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

16 Yaş Yaz Kupası-2 Tenis Turnuvası Sona Erdi

16 Yaş Yaz Kupası-2 Tenis Turnuvası Sona Erdi

Türkiye Tenis Federasyonu’nun (TTF) 16 Yaş Yaz Kupası-2 Tenis Turnuvası sona erdi.

10.07.2016 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Tenis Federasyonu'nun (TTF) 16 Yaş Yaz Kupası-2 Tenis Turnuvası sona erdi.

16 Yaş Yaz Kupası-2 Tenis Turnuvası ATDSK kortlarında yapıldı. Turnuvaya tek erkeklerde 43, tek bayanlarda 24 olmak üzere toplam 67 sporcu katıldı. Çift erkeklerde 12, çift bayanlarda 11 çiftin mücadele ettiği turnuvanın başhakemliğini Ali Serdar Türköz yaptı. Fazilet Bekar, Rahmi Can Açan ve Sertaç Barut'un gözlem hakemliğindeki turnuvanın eleme maçları 25 Haziran'da başladı.

Eleme maçlarının ardından ana tablo maçlarına geçildi. Tenisçilerin fırtına gibi estiği turnuvanın genç raketleri, rakiplerinin yanı sıra Adana'yı bunaltan yaz sıcağıyla da mücadele ettiler.

Çekişmeli geçen maçlar sonunda ATDSK sporcusu Nedret Atakan Sezgin erkekler şampiyonu oldu. Ordu Tenis İhtisas Spor Kulübü'nden (OTİK) Onur Odabaşı da ikincilik elde etti.

Bayanlarda ise Alaçatı Tenis Kulübü'nden (ALÇT) Zeynep Demirbaş şampiyonluk kupasını kaldırdı, ferdi olarak turnuvada raket sallayan Alara Tın ise ikincilik kupasının sahibi oldu.

Çift erkeklerde Turgay Soysal Tenis Akademi Spor Kulübü'nden (TSTA) Burak Bilgin ve Onur Odabaşı (OTİK) çifti birinci, Ege Ertaş (Ferdi) ve Kemal Akman (Ferdi) çifti ikinci, çift bayanlarda Alara Tın (Ferdi) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) Elif Sözen çifti birinci, Mersin Tenis, Yelken ve Yüzme Kulübü'nden (METİK) İlayda Söyümez ve Çağla Teoman (Ferdi) çifti de ikinci oldular.

Çekişmeli geçen turnuva sonunda final oynayan tenisçilere kupaları ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi Performans Tenis Kaptanı Serkan Şenlik tarafından verildi. Sporcuları kutlayan Şenlik, "Çok keyifli, çok güzel maçlar izledik. Katılan tüm sporcularımızı performanslarından dolayı tebrik ediyorum. Sporcular sadece güçlü rakipleriyle değil, sıcakla da mücadele ettiler. Böylesi sıcak bir havada yaşanan zorlu mücadele sonunda final oynayarak şampiyonluk kupasının sahibi olan ve ikincilik elde eden sporcuları candan kutluyorum. Başarılar diliyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 16 Yaş Yaz Kupası-2 Tenis Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement