16 Yaşındaki Numan Bostan, Fransa'da Dev Kulüplerin İlgisini Çekti - Son Dakika
Spor

16 Yaşındaki Numan Bostan, Fransa'da Dev Kulüplerin İlgisini Çekti

16 Yaşındaki Numan Bostan, Fransa\'da Dev Kulüplerin İlgisini Çekti

Fransa U17 Milli Takımı'ndan davet alan genç kaleci Numan Bostan, Lyon ve PSG'nin kıskacına girdi. Türk yıldız, gelecekteki yıldızlar arasında gösteriliyor.

28.07.2014 11:58  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da genç bir Türk kaleci bugünlerde herkesin gözdesi durumunda: Numan Bostan! Henüz 16 yaşında olmasına rağmen kısa sürede büyük kulüplerin dikkatini çeken ve Fransa U17 Milli Takımı'ndan davet alan Numan, Fransız futbolunun gelecekteki yıldızları arasında gösteriliyor.

MİLLİ TAKIMDAN DAVET ALMADI

Fransa'da Lyon ve PSG'nin yakından takip ettiği 16 yaşındaki genç file bekçisi için Türk Milli Takımı'ndan henüz bir davet alınmadı. Süper Lig takımlarının scout ekiplerinin de yakından takip ettiği Numan için Arsenal menajeri Arsene Wenger'in scout ekibinin de devreye girdiği biliniyor.

Sporx'in haberine göre; futbola 12 yaşında Malesherbes'te başlayan, ancak o yaşına kadar adeta futbolla yatıp kalkan genç file bekçisinin ilginç de bir hayat hikayesi var.

AİLESİ İDMANLARA TEK GİTMESİNİ İSTEMEDİ

12 yaşına kadar ailesi tarafından, idmanlara yalnız gitmesi istenmediği için bir kulüpte top oynayamadı. Anne Ayşe, baba Ahmet Bostan, üzerine titredikleri oğullarının zarar görmesini hiç istemediler ancak inatlarını kıran isim Malesherbes U13 hocası Florian Hidouci oldu. Numan'ın büyük bir yetenek olduğunu söyleyen Hidouci, genç eldiveni kulübe yazdırmayı başardı.

Takımında çok başarılı maçlar çıkaran Numan, kısa süre içinde Fransa'nın en büyük takımlarından teklif almaya başladı. Bir süre Auxerre'de eğitim alan Numan daha sonra Chareauroux'da bölgenin en iyi sporcularından birisi seçilerek IFR Chateauroux'da 2 yıl yatılı olarak kaldı.

FRANSA'NIN EN İYİ 30 GENÇİ ARASINDA

Bu tecrübelerin ardından aralarında Lyon, Rennes, Bordeaux, Marsilya, Nantes, Lens, Lorient, Saint-Etienne, Toulouse, Troyes ve Valenciennes'in bulunduğu kulüpler Numan'ı altyapılarına almak istiyorlardı. Oyuncu, ailesi ve menajeri Murat Ardıçlık bir araya gelerek en uygun kulübün Toulouse olduğuna karar vererek seçimlerini yaptılar.

Toulouse'daki ilk sezonunun ardından Fransa U17 Milli Takımına çağrıldı. Aynı yıl aralarında Zinedine Zidane'ın oğlu Luca'nın da olduğu isimlerle beraber Fransa'nın en iyi 30 genç oyuncusu listesine girdi.

"ÖNÜMÜZDE UZUN BİR YOL VAR"

İşte kısaca böyle bir hikayeye sahip olan Numan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Önümde büyük bir yol olduğunu biliyorum. Hiç de kolay olmayacak. Ancak rüyamı gerçekleştirmek için çok çalışacağım. Aileme ve menajerim Murat Ardıçlık'a bu yolda beni yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ederim"

Oyuncunun menajeri Murat Ardıçlık ise genç kalecinin önünde büyük bir gelecek olduğunu ifade ederken şu sözleri sarf etti:

"TAKIM ARKADAŞLARI İÇİN İÇİN FENOMEN DER"

"Her hafta sonu genç yetenekler bulmak için maçlar izlerim. Bir gün Malesherbes kulübünün maçını izlemeye gittim ve bir oyuncu gözüme takıldı. O da Numan Bostan'dı. Bana Türk olduğunu söylediler. O gün gerçekten herkesten iyiydi. Kendi kendime 'bu çocuk ileride çok büyük kaleci olacak' dedim. Ona çok güveniyorum. Gerçekten iyi bir ailede yetişti. Anne ve babasını böyle düzgün bir çocuk yetiştirdikleri için tebrik etmek istiyorum. Numan'ı Toulouse'daki hocası ve takım arkadaşlarına sorun hep olumlu konuşacaklardır. Takım arkadaşları onun için 'fenomen' derler"

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 16 Yaşındaki Numan Bostan, Fransa'da Dev Kulüplerin İlgisini Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement