160 Derece Sıcakta Asfalt Döküyorlar - Son Dakika
Güncel

160 Derece Sıcakta Asfalt Döküyorlar

160 Derece Sıcakta Asfalt Döküyorlar

Muş’ta yol yapım çalışmalarında görev alan işçiler, yakıcı güneşin altında bir de yola döktükleri 160 derece asfaltın sıcağıyla kavruluyor.

22.06.2016 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta yol yapım çalışmalarında görev alan işçiler, yakıcı güneşin altında bir de yola döktükleri 160 derece asfaltın sıcağıyla kavruluyor. Zor şartlara rağmen oruçlarını da tutan işçiler, adeta ateş soluyarak çalışıyor. Asfalt yapım işlerinde çalışan işçiler, hem hava hem de asfaltın kavurucu sıcaklığıyla mücadele ediyor.

"HİZMETTE SINIR YOK"

Korkut ilçesine bağlı Karakale köyünde yapılan asfalt çalışmasını inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, işçilerin hem oruç tutuğunu hemde 160 derece sıcak asfaltta çalıştıklarını söyledi. Devletin bölgede hizmetlerine hız verdiğini ifade eden Yentür, "Malum Ramazan ayı, Ramazan ayının içerisinde havalar ısındı, çalışan personelimiz, Allah'a hamd olsun bir Müslüman olarak dini ibadetlerini yerine getirmektedirler. Ancak bu zor koşullarda da gördüğünüz gibi şu anda 160 santigrat derece sıcak önünde asfalt dökmektedirler. Devletimiz, bölgemizde hizmetleri hızlı bir şekilde yapmaktadır" dedi.

EYLÜL SONUNA KADAR ÇALIŞMA SÜRECEK

2016 yılı yatırım programını uyguladıklarını ve 450 kilometre asfalt çalışmasının yapılacağını kaydeden Yentür, "2016 yatırım programında olan İl Özel İdaresi, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) ve öncelikli yollar kapsamında yaklaşık 450 kilometrelik bir sathi kaplama, yaklaşık 15 kilometrede Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) dediğimiz sıcak asfalt yol çalışması olacaktır. Şu anda bulunduğumuz bölge Korkut-Karakale köyümüz Taşlıca arası 9 kilometrelik 2. kat sathi kaplama işinin yapıldığı bir yol. Şu ana kadar yaklaşık 50 kilometrelik bir yol katlettik. Havanın yeni sıcak olması, çalışma koşullarının yeni olgunlaşması nedeniyle yeni performanslı bir şekilde işimize başladık. Yaklaşık, Eylül sonu itibariyle bu işin programının tamamını yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

ASFALT SEZONU AÇILDI

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Şah Şentürk ise, Korkut ilçesi Taşlıca arası 10 kilometre 2. kat sathi kaplama yaptıklarını belirterek "Tabi mevsim şartları asfalt dökümü için yeni uygun olmaya başladı. Yani şu anda sıcak, Ramazan, çalışanlar hep oruç tutuyor. Bu gördüğümüz distribütörlerin sıcaklığı 160-180 derece arasında değişiyor. Tabi o buharı ile bile bu sıcaklıkta yapılan işin önemi ehemmiyeti ortaya çıkıyor" dedi.

Yol çalışmalarını takip eden Karakale Köy Muhtarı Salih Keler de, "Ramazan ayıdır. Bizim İl Özel İdaresi personeli, herkes burada çalışıyor, herkes zorluk çekiyor. Allah, Peygamber hepsinden razı olsun hepsine de teşekkür ediyorum" dedi.

İl Özel İdaresi Şantiye Şefi Vahyettin Demirbilek ise, "Sıcağın altında hem arkadaşlar çalışıyorlar hem de hepsi oruçludurlar. Şuanda 12 kilometre yolumuz sıcak asfalt vurulacak" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 160 Derece Sıcakta Asfalt Döküyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement