17-25 Aralık İddianamesi Tamam! Gülen 1 Numaralı Şüpheli - Son Dakika
Güncel

17-25 Aralık İddianamesi Tamam! Gülen 1 Numaralı Şüpheli

17-25 Aralık soruşturmasını yürüten polislere ilişkin iddianame tamamlandı. Gülen'in 1 numaralı şüpheli olduğu ve darbe ile suçlandığı soruşturmada ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

01.10.2015 16:27  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Paralel Devlet Yapılanması'nın, "takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu" iddiasıyla aralarında Fetullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu 69 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlanarak, iddianame hazırlandı.

GÜLEN 1 NUMARALI ŞÜPHELİ! AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından hazırlanan 1453 sayfalık iddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak Fetullah Gülen yer aldı.

Şüpheli Fetullah Gülen'in "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ve "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edilen iddianamede, Gülen'in kaçak olduğu için tensiple birlikte tutuklanması istendi.

ERDOĞAN "MÜŞTEKİ", DAĞUTOĞLU "MAĞDUR"

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Serhat Albayrak, Hakan Fidan, İsmail Rüştü Cirit, Nihat Ömeroğlu ve Yalçın Akdoğan "müşteki", Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri de "mağdur" olarak yer aldı.

İddianamede, onaylanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu.

17-25 Aralık İddianamesi Tamam! Gülen 1 Numaralı Şüpheli

Son Dakika Güncel 17-25 Aralık İddianamesi Tamam! Gülen 1 Numaralı Şüpheli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (65)

  • ahlatlı 13 : Nerede ulan deliliniz bir tane silah yakaladınız mı şüphesiz mahşer günü her şey tastamam belli olacak !!! 75 9 Yanıtla
  • Allah gam yok: Cenabı ALLAH kim bu vatana ihanet ediyorsa kim çalıyorsa kim iftira atıyorsa kim kul hakkına giriyorsa kahrolsun perişan olsun 52 2 Yanıtla
  • Bu Böyle Biline: Bir din alimi gün geliyor da bir numaralı şüpheli oluyorsa O Şüphesiz Allah Dostudur! 43 9 Yanıtla
  • Meçe: Hocam canımızı alırlar seni alamazlar inşallah.. 42 6 Yanıtla
  • ümit: 4 bakan aklandı,hoca efendi müebbet aldı bir terslik var bu işte ama anlamadım.. 40 7 Yanıtla
  • şenol: 4 bakanı amerikaya götürün yüzleşsinler kim suçlu ortaya çıksın 40 4 Yanıtla
  • TURKUAZ: ADAMIN YUZUNDE NUR YOK BU NASIL HOCA, NE HOCASI 13 21 Yanıtla
  • Egemen: Tayyipte kasımpaşalı olmanın ezikliği olduğu sürece, müslümanlara zulmü devam edecek ! 17 13 Yanıtla
  • hoca: Hocaefendi gibi bir şahsiyetin bu cezalar umurunda olmaz. Bu cezaları gerçekte vatana ihanet edenler düşünsün 12 17 Yanıtla anti abd: tabi umrunda olmaz amerika kolluyor hoca efendinizi 4 4
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın
    10:39 Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan bir iki katlı binanın çatı katında çıkan yangın, maddi hasara neden oldu. Yangın, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, çıkış nedeni yapılacak incelemeler sonucunda belirlenecek.

  • Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı
    10:39 Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı

    Kars Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, bir otomobilde yapılan aramada gözlük kabının içerisine gizlenmiş 97,2 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheli T.B. gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Afşin Belediyesi Kaldırım İşgallerine Son Verecek
    10:38 Afşin Belediyesi Kaldırım İşgallerine Son Verecek

    Kahramanmaraş'ın Afşin Belediyesi, esnafların kaldırıma bıraktıkları eşyaların kaldırılması için 1 Mayıs 2024 tarihine kadar süre verdi. Yeni yönetmelik ile kaldırımların rahat kullanılması ve esnafın ürünlerini sergilemesi amaçlanıyor.

  • İstanbul'da işi bırakan DJ'ye silahlı saldırı kamerada: Eski patronunun tuttuğu tetikçi kurşun yağdırdı
    10:37 İstanbul'da işi bırakan DJ'ye silahlı saldırı kamerada: Eski patronunun tuttuğu tetikçi kurşun yağdırdı

    Beyoğlu'nda çalıştığı mekanda işi bırakıp başka bir mekanda işe başlayan DJ, eski patronları tarafından tehdit edildi. İş çıkışı Esenyurt'taki evine giden DJ, eski patronunun tuttuğu tetikçi tarafından saldırıya uğradı. Adamın eski patronlarının geçmişte de müşterileri silahla mekandan kovaladıkları ortaya çıktı.

  • Söğüt'te Çöp Konteynerleri Yıkanarak Temizleniyor
    10:37 Söğüt'te Çöp Konteynerleri Yıkanarak Temizleniyor

    Bilecik'in Söğüt ilçesinde temizlik çalışmaları kapsamında en çok kullanılan çöp konteynerleri bol köpüklü sularla yıkanarak tekrar kullanıma uygun hale getiriliyor. Bu düzenli temizlik çalışmaları sayesinde kötü koku yayılması önlendiği gibi konteynerlerin uzun süre kullanımı da sağlanıyor.


Advertisement