17 Ağustos Depreminde Ölenler İçin Dualar Okundu - Son Dakika
Güncel

17 Ağustos Depreminde Ölenler İçin Dualar Okundu

17 Ağustos Depreminde Ölenler İçin Dualar Okundu

17 AĞUSTOS 1999'da meydana gelen depremin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde, 17 Ağustos Mezarlığı'nda depremde ölenler için dualar okundu.

17.08.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 AĞUSTOS 1999'da meydana gelen depremin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde, 17 Ağustos Mezarlığı'nda depremde ölenler için dualar okundu. Vatandaşlar depremde ölen yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

17 Ağustos depreminin 17 yıldönümü nedeniyle gece saat 03.02'de anma töreni düzenlenerek, denize karanfiller bırakıldı. Depremde yakınlarını kaybedenler ise bugün 17 Ağustos Mezarlığı'na akın etti. Vatandaşlar, depremde ölen yakınlarının mezarları başında dua okudu. Gölcük Belediyesi'nin mezarlıkta düzenlediği anmada Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Mevlidin ardından konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Büyük bir felaketi, asrın felaketini birlikte yaşadık. 6 bine yakın insanımız şehit oldu. Onların acıları kalbimizde ve yüreğimizde. Mekanları cennettir inşallah. Deprem gerçeğini her birimiz unutmamamız gerekiyor. 1999 depreminde bu gerçekle yüzleştiğimizde hazırlıksız yakalandığımızı her birimiz biliyoruz. Depreme hazırlıklı değildik. Bu gerçeğin sonucunda da büyük bir bedel ödedik. Sizler ve bizlere düşen bundan sonraki yaşantımızda deprem gerçeğini bilerek ve hazırlıklı olarak sürdürmemiz gerekiyor. Bu insanları deprem öldürmedi, depreme dayanıksız binalar öldürdü. Binalarımız depreme dayanıklı bir şekilde olsaydı ama büyük bir kısmı şehit olmayacaktı. Hasarlı bir şekilde de olsa çıkabileceklerdi. Deprem gerçeğini özümseyerek yaşantımızı sürdürmemiz gerekiyor" dedi.

Gölcük'te 30 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı Donatım Sitesi'nde hamile olan kızının öldüğünü söyleyen Hasan Kenan, "1999 depreminde üç senelik evli olan kızım Fatma'nın saat 3'den önce doğum sancısı bastırdı. Hastaneye gitme hazırlığı yaparken enkazın altında kaldık. Tavan bastırınca kızımın karnındaki bebeği zehirleyince bebekle birlikte rahmetli oldu. Enkazdan ben, eşim Ayten ve oğlum Ferhat Kenan ile birlikte yaralı olarak çıktık. Yavrumuzu çok özlüyoruz. Kızım ölünce 10 yıl boyunca mezarına her gün geldim. Yine sık sık ziyaret ediyorum mezarını" diye konuştu.

Anne ve babasının mezarını ziyaret eden Melih Erakman ise, "Annem ve babam Gölcük Halıdere'de 8 katlı apartmanın birinci katında yaşamlarını yitirdi. Acıları devam ediyor. Marmara depreminin üzerinden 17 yıl geçti. Deprem kaçınılmaz ve doğa hareketi. İstanbul ve Marmara genelinde bir deprem daha olacağı söyleniyor. Yapılacak tek şey var; hem yetkililerin, hem vatandaşların sağlam zemin, sağlam yapı esasına uyması gerekiyor. Bunlara uyulduğu taktirde bu tür vahim kayıpların olmaması sağlanacaktır. Dikkat edilmesi gereken tek konuda budur. Aksi taktirde büyük acılar yaşanacak ve bunun önüne de geçilemeyecektir" dedi.

- Kkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 17 Ağustos Depreminde Ölenler İçin Dualar Okundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement