17 Ağustos Felaketi İzmir'de Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

17 Ağustos Felaketi İzmir'de Unutulmadı

17 Ağustos Felaketi İzmir\'de Unutulmadı

17 Ağustos 1999’da gece saat 03.02’de merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan ama yaşattığı acılarla tüm Türkiye’yi derinden sarsan depremde yaşamını yitiren 18 bine yakın vatandaş, İzmir’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

18.08.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 Ağustos 1999'da gece saat 03.02'de merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ama yaşattığı acılarla tüm Türkiye'yi derinden sarsan depremde yaşamını yitiren 18 bine yakın vatandaş, İzmir'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan 17 Ağustos depreminde hayatlarını kaybeden 18 bine yakın vatandaş, İzmir'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. İlçe nüfusunun büyük çoğunluğunun deprem tehlikesi altında yaşadığı gerçeğiyle hareket eden Buca Belediyesi, AKUT ile işbirliği yaptı. Deprem haftası kapsamında Buca Belediye Binası önünde stand açıp, bilgilendirme seminerleri düzenleyen AKUT ekipleri, belediye ile geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol çerçevesinde, personelden oluşacak afet takımına eğitim verecek.

Buca Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu'nda da "Deprem ve Alınabilecek Önlemler" konulu seminer düzenleyen AKUT ekibi; deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler konusunda Bucalılara bilgi verdi. Gönüllü AKUT görevlisi Gülay Öker'in örnek videolar eşliğinde yaptığı sunum dinleyicilerden ilgi gördü.

İzmir'in birinci deprem kuşağında olması nedeniyle çok bilinçli hareket edilmesinin önemine dikkat çeken AKUT İzmir Ekip Lideri Alper Özkarakaş, "Buca Belediyesi ile bu konuda uyumlu bir çalışma yapıyoruz. Belediye çalışanlarından oluşacak 5-6 kişilik bir AKUT ekibi kuracağız. Bu ekibe gerekli eğitimler verilerek Buca için profesyonel bir arama kurtarma ekibi oluşturacağız. Olası bir afette kurtarma çalışmalarını birlikte yapacağız. Böylelikle Buca'ya bir artı daha katmış olacağız" diye konuştu.

KONAK'TA SESSİZ YÜRÜYÜŞ

17 Ağustos depreminin 16. yılında felakette hayatını kaybedenler Konak'ta da anıldı. Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden 17 bin 480 vatandaş anıldı.

Yaşanan deprem felaketini ve etkilerini unutturmamak adına yapılan etkinlik TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'nca depremde ölenlerin anısına düzenlenen meşaleli yürüyüşle başladı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden Gündoğdu Meydanı'na kadar süren sessiz yürüyüşün ardından Alsancak Vapur İskelesi önünde 17 Ağustos Depremi Anma ve Dayanışma Forumu gerçekleşti. Forumun açış konuşmasını yapan Konak Kent Konseyi Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Hamit Mumcu, depremde meydana gelen kayıpların kader olduğu için değil, önlem alınmadığı için yaşandığını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 17 Ağustos Felaketi İzmir'de Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement