Son dakika Aralık haberleri, Aralık son dakika, son dakika Aralık

Son Dakika Aralık Haberleri

  • TZOB Başkanı Bayraktar: 'Gıda ürünlerinde artan taklit üreticilerimiz için ekonomik kayıplara sebep oluyor'
    09:37 TZOB Başkanı Bayraktar: "Gıda ürünlerinde artan taklit üreticilerimiz için ekonomik kayıplara sebep oluyor"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıda ürünlerinde yaşanan taklit ve tağşiş konusunda uyarılarda bulundu. Bayraktar, taklit ve tağşişli ürünlerin ekonomik kayıplara ve ihracatın olumsuz etkilenmesine sebep olduğunu belirtti.

  • Para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler ortaya çıktı: Çantayı onun dediği yere götürdüm
    07:58 Para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler ortaya çıktı: Çantayı onun dediği yere götürdüm

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve CHP'ye satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın ifadeleri ortaya çıktı. Braka, CHP'den bir kişi ile görüştüklerini ve sonuçta 41 milyon TL bedelle taşınmazları satmayı kabul ettiklerini belirtirken, Yılmaz "Ben sadece benden yardım isteyen Fatih Keleş'i kırmayarak bir çanta parayı aldım ve onun dediği yere götürdüm" dedi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • GTA 6 Kaç GB Olacak? Dosya Boyutu Sızdı
    02:31 GTA 6 Kaç GB Olacak? Dosya Boyutu Sızdı

    Rockstar Games tarafından geliştirilen Grand Theft Auto serisinin son çıkacak oyunu GTA 6, en çok merak edilen yapımlar arasında yer alıyor. Oyunun tanıtım fragmanı yayınlandı ve oyuncuların beklentisi giderek artıyor. Son sızıntıya göre, GTA 6'nın dosya boyutunun en az 228,5 GB olacağı iddia ediliyor. Ancak bu boyutun zamanla artabileceği düşünülüyor.

  • Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı
    02:08 Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı

    Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a eklenen geçici 1. maddenin birinci cümlesi ve üçüncü cümlesinin bir kısmının iptaline ilişkin kararın gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile 134 milletvekilinin açtığı iptal davası sonucunda verildi. İptal edilen madde, kamulaştırma kararları üzerine açılan davalarda idare aleyhine açılacak davalarda kamulaştırma bedelinin mahkeme veznesine depo edilmesini öngörüyordu.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki Para Sayma Görüntülerine İlişkin Soruşturmada Avukatın İfadesine Ulaşıldı
    00:51 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki Para Sayma Görüntülerine İlişkin Soruşturmada Avukatın İfadesine Ulaşıldı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, avukat Gökhan Taşkapan'ın verdiği ifadeye ulaşıldı. Taşkapan ifadesinde, CHP'nin kendilerine taşınmaz için teklifte bulunduğunu ve aradaki 2 milyon lira farkın Gül İnşaat sahibi Metin Gül'ün yardımıyla ortaya çıktığını belirtti. Ayrıca, satın alma sürecini Canan Kaftancıoğlu başlattığını, Fatih Keleş ve Tuncay Yılmaz'ın ise süreci yönettiğini ifade etti.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.

  • Canan Kaftancıoğlu para sayma görüntülerine ilişkin ifadeye çağrıldı
    21:23 Canan Kaftancıoğlu para sayma görüntülerine ilişkin ifadeye çağrıldı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce şüpheli olarak ifade veren kişiler arasında İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz bulunuyor.

  • Apple'ın Siri'yi güçlendireceği ve akıllı bir asistana dönüştüreceği söyleniyor
    20:32 Apple'ın Siri'yi güçlendireceği ve akıllı bir asistana dönüştüreceği söyleniyor

    Apple'ın 2011'de piyasaya sürdüğü Siri, zorlu rakipleri Amazon Alexa ve Google Asistan ile rekabette geride kaldı. Fakat gelen haberlere göre, Siri, bu yıl yapay zeka ile büyük bir güç kazanacak. Apple'ın büyük dil modelleri (LLM) teknolojisi ile Siri'yi güçlendireceği ve 'nihai sanal asistan' haline getireceği belirtiliyor. Siri'nin yakında ChatGPT gibi doğal sohbet yetenekleri kazanabileceği ve daha karmaşık görevleri etkili bir şekilde yerine getirebileceği söyleniyor. Apple'ın Siri'nin yapay zeka planlarıyla ilgili daha fazla bilgiyi Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC'de açıklayabileceği belirtiliyor.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki Para Sayma Görüntülerine İlişkin İfadeler Alındı
    20:23 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki Para Sayma Görüntülerine İlişkin İfadeler Alındı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerine ilişkin yürütülen soruşturmada şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınan Tuncay Yılmaz ve Ali Rıza Braka'nın ifadelerine ulaşıldı. İfadelere göre, Braka, CHP adına taşınmazları satın aldığını ve satış işlemi için avukatıyla görüştüğünü belirtti. Yılmaz ise Keleş'ten emanet para aldığını ve CHP il binasıyla ilgili bilgi sahibi olmadığını iddia etti.

  • Beyrut'ta Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi
    18:56 Beyrut'ta Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi

    Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında anma etkinliği düzenlendi. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy'un da katıldığı etkinlikte, İstiklal Marşı okundu ve konuşmalar yapıldı. Etkinlik, video gösterimleriyle sona erdi.

  • Gaziantep'te Liseli Öğrencilerden Çanakkale Tiyatro Gösterisi
    17:10 Gaziantep'te Liseli Öğrencilerden Çanakkale Tiyatro Gösterisi

    Gaziantep'te Ayintap Anadolu Lisesi tiyatro kulübü öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla 'Son Kale Çanakkale' tiyatro oyununu sahneledi. Oyunun sonunda öğrencilere başarılarından dolayı hediye ve çiçek takdim edildi. Aileler ise oyunu gözyaşlarıyla izledi.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası Görüntüleriyle İlgili Soruşturma Devam Ediyor
    16:29 CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası Görüntüleriyle İlgili Soruşturma Devam Ediyor

    CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve suç unsurlarının tespiti amacıyla resen soruşturma başlattı.

  • KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?
    16:22 KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?

    Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda olan Vladimir Putin, Sovyet lider Joseph Stalin'den beri Rusya'yı en uzun süre yöneten isim oldu.

  • Konut Fiyatları Ocak Ayında Arttı
    16:20 Konut Fiyatları Ocak Ayında Arttı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, ocak ayında konut fiyatları aylık yüzde 2,3, yıllık yüzde 68 artış gösterdi. Ankara'da konut fiyatları yıllık bazda yüzde 85,6 artarken, ortalama metrekare fiyatı 24 bin 373 TL'ye yükseldi. İzmir'de ise yıllık artış yüzde 70,4 olarak kaydedildi. İstanbul'da ise fiyatlar sınırlı bir artış gösterdi ve ortalama metrekare fiyatı 45 bin 129 TL oldu.

  • Çin'de Tarımda Yüksek Teknoloji Kullanımı: Çilek Seralarında Modern Üretim Yöntemleri
    16:19 Çin'de Tarımda Yüksek Teknoloji Kullanımı: Çilek Seralarında Modern Üretim Yöntemleri

    Çin'in Shanxi eyaletinin Jinzhong kentinde bulunan ulusal tarımsal yüksek teknoloji endüstrisi tanıtım bölgesinde, modern bilim ve teknoloji kullanılarak tarımın verimliliği artırılıyor. Taigu bölgesindeki çilek seralarında, ziraat teknisyenleri cep telefonlarıyla sulama ve gübreleme işlemlerini uzaktan kontrol edebiliyor. Bu sayede tüm yıl boyunca çilek yetiştirilebiliyor ve verim yaklaşık 1,5 kat artıyor.

  • CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye'nin FATF'ın izleme listesinde kalmasını eleştirdi
    15:32 CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye'nin FATF'ın izleme listesinde kalmasını eleştirdi

    Gökhan Günaydın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Günayın'ın soru önergesinde FATF'nin Türkiye'nin 'gri listeden çıkacağı' açıklamasına rağmen ülkenin hala izleme listesinde olmasının nedenlerini sordu.

  • FETÖ'nün dinleme davasında Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: 'Mağdur sıfatıyla dahil edildiğimiz bu tarihi davanın peşini asla bırakmayacağız'
    15:18 FETÖ'nün dinleme davasında Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: 'Mağdur sıfatıyla dahil edildiğimiz bu tarihi davanın peşini asla bırakmayacağız'

    Fethullahçı Terör Örgütü'nün yasa dışı dinlemeleri nedeniyle açılan davada mağdur olan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, davanın sonucunda FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkacağını belirtti. Davada 130 sanığın mahkumiyeti ve 37 sanığın beraat kararı onaylandı. Dosya şu anda Yargıtay'da bekliyor.

  • İGDAŞ ihalesinde yolsuzluk iddiası 2 milyonluk araç için 2,9 Milyon lira kira ödendi
    14:58 İGDAŞ ihalesinde yolsuzluk iddiası 2 milyonluk araç için 2,9 Milyon lira kira ödendi

    İBB'ye bağlı İGDAŞ'ın eski Genel Müdürü Bülent Özmen'in istifa öncesi yaptığı iddia edilen ihalede, 2 milyon lira değerindeki araca 3 aylık yaklaşık 2,9 milyon lira kira ödendiği öne sürüldü.

  • Göztepe, Trendyol 1. Lig'de 10 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı
    13:14 Göztepe, Trendyol 1. Lig'de 10 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı

    Trendyol 1. Lig'de oynadığı son 10 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik alan Göztepe, bu süreçte yenilgi yüzü görmedi. İkinci sırada bulunan Göztepe, en yakın rakibi Sakaryaspor'a 9 puanlık fark atmış durumda. Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, oyuncularını rehavete kapılmamaları konusunda uyararak, Süper Lig için daha çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası Satışıyla İlgili Soruşturma Devam Ediyor
    12:16 CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası Satışıyla İlgili Soruşturma Devam Ediyor

    CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satışıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade veren Ali Rıza Braka adliyeye gitti. Soruşturma henüz sonuçlanmadı.

  • Enginar Hasat Sezonu Başladı: Tabağa Ulaşana Kadar Fiyatı 400 TL'ye Çıkıyor
    11:47 Enginar Hasat Sezonu Başladı: Tabağa Ulaşana Kadar Fiyatı 400 TL'ye Çıkıyor

    Aydın'da enginar hasat sezonu başlarken, tarlada toptan adet satış fiyatı 20 TL olan enginarın lokantalarda tabağa uzanan yolculuğu 400 TL'ye kadar çıkıyor. Aydın, Türkiye'nin en yoğun enginar üretiminin yapıldığı yer olarak biliniyor. Enginar çiftçilerin en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor ve 'yeşil altın' olarak adlandırılıyor. Hasat süreci içerisinde üreticiler sabahın erken saatlerinde tarlalara inerek enginarlarını hasat ediyor. Enginarın fiyatı aracı sayısı arttıkça yükseliyor ve lokantalarda müşteriye ulaşan fiyat 400 TL'ye kadar çıkabiliyor.

  • Rekabet Kurulu'ndan Meta'ya günlük 4.8 milyonluk ceza
    11:28 Rekabet Kurulu'ndan Meta'ya günlük 4.8 milyonluk ceza

    Rekabet Kurulu, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada, META Platforms, Inc. (Facebook) hakkında geçici tedbir kararı verdi. META'nın önereceği uyum tedbirinin Rekabet Kurumu kayıtlarına girmesine kadar her gün için 4 milyon 796 bin 152 lira idari para cezası uygulanacak.

  • Trakya'daki barajlardaki doluluk oranı yüzde 70'lere ulaştı
    11:16 Trakya'daki barajlardaki doluluk oranı yüzde 70'lere ulaştı

    Trakya'dan İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Kazandere, Pabuçdere ve Istrancalar barajlarındaki doluluk oranı, kış yağışları ile yüzde 70'lere ulaştı. Bu rakamlarla 2020 yılından itibaren aslında doluluk oranlarında yakaladığımız en yüksek ikinci seviye. Barajları dolduran yağışların yer altı sularında artış göstermeyeceği belirtilirken, yer altı sularının tükenmesi ve su krizi konusunda önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

  • Tarım ve Orman Bakanlığı Aydın'a 61 Milyar TL değerinde 210 tesis inşa etti
    10:25 Tarım ve Orman Bakanlığı Aydın'a 61 Milyar TL değerinde 210 tesis inşa etti

    Tarım ve Orman Bakanlığı, Aydın'da son 21 yılda 210 tesis inşa ederek 61 milyar TL değerinde yatırım gerçekleştirdi. Bu tesisler arasında sulama tesisleri, barajlar, göletler ve taşkın koruma tesisleri bulunuyor. Ayrıca, Aydın'ın su kaynaklarının değerlendirilmesi için yeni barajlar inşa ediliyor ve içme suyu tesisleri tamamlanıyor. Bu projelerle tarımsal üretim potansiyeli artırılırken, taşkın riski azaltılıyor ve enerji üretimi sağlanıyor.

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    10:21 Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Türk futbolunun utanç gecesi! Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki skandallar Avrupa basınında
    08:46 Türk futbolunun utanç gecesi! Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki skandallar Avrupa basınında

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra yaşanan skandal olaylar Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı. İtalyan Tuttosport gazetesi görüntüleri "Türkiye Ligi'nde inanılmaz şiddet sahneleri" manşetiyle servis ederken, Hollanda basını "Türkiye'de işler yine ters gidiyor: Holiganların sahaya hücum etmesinden sonra Michy Batshuayi karate vuruşunu yapıyor" ifadelerini kullandı.

  • Adalet Bakanı Tunç: 'Pandemiden, depremden ve dış gelişmelerden kaynaklanan olumsuz etkilerden sıyrılarak, halkımızın alım gücünü artırmaya devam...
    02:14 Adalet Bakanı Tunç: "Pandemiden, depremden ve dış gelişmelerden kaynaklanan olumsuz etkilerden sıyrılarak, halkımızın alım gücünü artırmaya devam...

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Amasra ilçesinde katıldığı iftar programında, pandemi, deprem ve dış gelişmelerden kaynaklanan olumsuz etkilerden sıyrılarak halkın alım gücünü artırmaya devam edeceklerini belirtti. Bakan Tunç, Türkiye'nin gelişimi ve terörle mücadeledeki başarılarına değinerek, yeni dönemde halkın refahının artacağını vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Olumsuz etkilerden sıyrılacağız ve alım gücünü artıracağız
    17 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Olumsuz etkilerden sıyrılacağız ve alım gücünü artıracağız

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Amasra ilçesinde katıldığı iftar programında, pandemi, deprem ve dış gelişmelerden kaynaklanan olumsuz etkilerden hızla sıyrılacaklarını ve halkın alım gücünü artırmaya devam edeceklerini söyledi. Tunç, Türkiye'nin gelişimini ve kalkınmasını istemeyenlerin engellerine rağmen başarıyla aştıklarını belirtti ve yeni dönemde Türkiye'nin tüm olumsuz etkilerinden kurtularak halkın alım gücünün artacağını vurguladı.

  • İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan: 'Muhalefetin ciddiye alınacak bir yapısı yok'
    17 Mar İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan: 'Muhalefetin ciddiye alınacak bir yapısı yok'

    İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, muhalefeti eleştirerek karşılarında ciddiye alınacak bir yapı olmadığını ifade etti. Turan, ayrıca muhalefetin Erdoğan düşmanlığı ve Atatürk istismarı yaptığını belirtti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye'yi terörden arınmış bir geleceğe kavuşturacağız
    17 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye'yi terörden arınmış bir geleceğe kavuşturacağız

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Ulus ilçesinde düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi terörden arınmış bir geleceğe kavuşturmanın gayreti içerisinde olacaklarını belirtti. Tunç, AK Parti döneminde ilçeye yapılan yatırımları anlattı ve halkın refahını artırmaya devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, dünyada mazlumun yanında olmaya devam edeceklerini ve adaleti savunacaklarını söyledi.

  • Apple, AirTag sebebiyle toplu sınıf davada yargılanacak
    17 Mar Apple, AirTag sebebiyle toplu sınıf davada yargılanacak

    Bloomberg'in bildirdiğine göre bir hakim, davacıların 'ihmal ve ürün sorumluluğu' için yeterli iddialarda bulunduklarını belirterek, Apple'ın toplu davayı reddetme girişiminin başarısız olduğuna karar verdi. Dava dosyasında davacılar, Apple'ın AirTag'in tasarımının kusurlu olduğunu iddia ediyorlar çünkü ürün, normal bir tüketici tarafından kullanıldığında veya yanlış kullanıldığında, beklenenden daha güvenli bir şekilde çalışmadı ve çalışmıyor.

  • Kepez Belediyesi, Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi'ni Pil Fabrikası'nda açtı
    17 Mar Kepez Belediyesi, Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi'ni Pil Fabrikası'nda açtı

    Kepez Belediyesi'nin 22'nci kütüphanesi Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi, Pil Fabrikası'nda törenle hizmete açıldı.

  • İzlanda'da aralık ayından bu yana 4. yanardağ patlaması
    17 Mar İzlanda'da aralık ayından bu yana 4. yanardağ patlaması

    İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'ndaki yanardağ, aralık ayından bu yana 4. kez lav ve kül püskürtürken ülkenin güneyinde acil durum ilan edildi. Lavların geçtiğimiz yılın sonlarında meydana gelen patlamanın ardından tahliye edilen Grindavik kasabasının doğusuna ulaştığı aktarıldı. Yanardağın lav ve kül püskürtmesine rağmen ülkenin kuzeybatısındaki ana havalimanını etkilemediği bildirildi. Bölgenin yeni bir volkanik döneme girdiğine inanılıyor.

  • TCG Preveze: Deniz Kuvvetleri Komutanlığının En Modern Denizaltısı
    17 Mar TCG Preveze: Deniz Kuvvetleri Komutanlığının En Modern Denizaltısı

    Deniz Kuvvetleri Komutanlığının sahip olduğu 12 denizaltının en modernlerinden biri olan TCG Preveze, limana uğramaksızın 50 gün su altında görev yapabiliyor.

  • İzlanda'da son 3 ayda 4. yanardağ patlaması! Bölgede OHAL ilan edildi, vatandaşlar kısa mesajla tahliye edildi
    17 Mar İzlanda'da son 3 ayda 4. yanardağ patlaması! Bölgede OHAL ilan edildi, vatandaşlar kısa mesajla tahliye edildi

    İzlanda'nın Grindavik kasabası yakınlarında son 3 ayda 4. kez yanardağ patlaması meydana geldi. İzlanda polisi "Bu zamana kadarki en güçlü patlama" olarak nitelendirdikleri olay sonrasında OHAL ilan ederken, bölge halkı telefonlarına acil durum kısa mesajları gönderilerek tahliye edildi. Öte yandan bölgeden servis edilen fotoğraflar yaşanan felaketin vahametini gözler önüne serdi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası hakkında açıklamalarda bulundu
    16 Mar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası hakkında açıklamalarda bulundu

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasının yapımının hızla tamamlanması hedeflendiğini belirtti. Binanın onkoloji hastanesi olarak planlandığını ve içinde 12 ameliyathanenin ve 63 yoğun bakım ünitesinin bulunacağını söyledi. Ayrıca, yan dal uzmanlığına ilişkin düzenleme yapılacağını da açıkladı.

  • Çekmeköy-Samandıra Metro Hattı Açışında Konuşan İmamoğlu'ndan İktidara: 'Hükümet, İlçe Belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi Sizdeydi.
    16 Mar Çekmeköy-Samandıra Metro Hattı Açışında Konuşan İmamoğlu'ndan İktidara: "Hükümet, İlçe Belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi Sizdeydi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının ilk etabı olan, 4 istasyondan oluşan 6,5 kilometrelik Çekmeköy- Samandıra metro hattını, CHP lideri Özgür Özel'in de katıldığı bir törenle açtı. “2017’nin başında sözleşmesi imzalanmış olan bu projeyi, sadece 8-9 ay sonra niye durdurdunuz” sorusunu yönelten İmamoğlu, “16 milyon İstanbullu, bunun sebebini bilmek zorundadır. Bir metro projesinin durdurulması, normal bir şey değil. İzah edilmesi, sorgulanması gereken konudur. 5 yılda, 10 metro hattı yaptık biz; bir tanesine bir gün bile ‘stop’ demedik. 5 yıl boyunca hepsine tam yol ileri dedik. Hiç durdurmadık. Ama onlar, hükümet kendilerinde… Hani diyor ya, ‘Hükümet bizde, yerel yönetim bizde olursa hizmet gelir.’ Hükümet kendilerinde, ilçe belediyeleri kendilerinde, Büyükşehir Belediyesi kendilerinde, ama stop ettiniz 10 metronun hepsini” dedi.

  • Türkiye'de hakemler neden sevilmiyor, hakem tartışmaları niçin bitmiyor?
    16 Mar Türkiye'de hakemler neden sevilmiyor, hakem tartışmaları niçin bitmiyor?

    Türkiye'de Süper Lig'in bitimine 8 hafta kala futbol dünyasında en çok konuşulan kesimlerden biri de hakemler.

  • Bilecik'te İç Sularda Av Yasağı Başladı
    16 Mar Bilecik'te İç Sularda Av Yasağı Başladı

    Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, iç sularda av yasağının başladığını duyurdu. Yoldaş, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar gereği, 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında sazan, yayın, kadife, Tatlısu kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanmasının yasaklandığını belirtti. Ayrıca, 1 Nisan itibariyle turna balığı avcılığı yasağının serbest kalacağını da söyledi. Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yasak döneminde gerekli yasal işlemleri yapacak ve su ürünleri avcılığı yapanlara yasal işlem uygulanacak.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle dijital tarım eğitimleri tamamlandı
    16 Mar İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle dijital tarım eğitimleri tamamlandı

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ile yaptığı işbirliği protokolü kapsamında dijital tarım eğitimlerini tamamladı. Eğitimler, Tarım 4.0, İnovasyon ve Girişimcilik, Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Gıda Sistemleri temalarıyla gerçekleştirildi.

  • Ceyhun Atuf Kansu'nun Vefatının 46. Yılı
    16 Mar Ceyhun Atuf Kansu'nun Vefatının 46. Yılı

    Cumhuriyetin ilk yıllarında ortaya çıkan memleket edebiyatı geleneğinin ilk temsilcilerinden Ceyhun Atuf Kansu'nun vefatının üzerinden 46 yıl geçti. Ankara'da doğan ve Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran Kansu, şiirlerinde Türk tarihini, Anadolu'nun yurt edilmesini, çocukları, köyü, eğitimi ve doğayı coşkulu bir dille anlattı. Hayatının son yıllarında Atatürk'ün Nutuk eserini yorumlama çalışmalarına giren Kansu, kalp yetmezliği nedeniyle 1978 yılında vefat etti.

  • Trabzonspor ile Fenerbahçe Süper Lig'de 135. kez karşı karşıya
    16 Mar Trabzonspor ile Fenerbahçe Süper Lig'de 135. kez karşı karşıya

    Trabzonspor ile Fenerbahçe yarın Süper Lig'de yapacakları maçla 135. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki rekabette Fenerbahçe'nin 7 galibiyet üstünlüğü bulunuyor. Toplamda 134 maçta Fenerbahçe 51, Trabzonspor 44 galibiyet elde etti. İki takım arasındaki en farklı skorlu galibiyetler ise Fenerbahçe'nin 5-1 ve 4-0'lık sonuçlarıyla gerçekleşti.

  • BM, Sudan'daki çatışmalara ateşkes ve sivillerin korunması çağrısı yaptı
    16 Mar BM, Sudan'daki çatışmalara ateşkes ve sivillerin korunması çağrısı yaptı

    BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Sudan'daki iç savaşın devam ettiği birinci yıl yaklaşırken çatışmanın taraflarına ateşkes ve sivillerin korunması çağrısında bulundu. BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen karar tasarısında taraflara çatışmalara son verme ve diyalog yoluyla çözüm bulma çağrısı yapılmıştı. Sudan'da yaşanan çatışmalarda binlerce kişi hayatını kaybederken, milyonlarca insan yerinden edildi ve gıda güvensizliği yaşanıyor.

  • Özel'den çok konuşulacak çıkış: AK Partili avukat o görüntüleri bize satmak istedi
    16 Mar Özel'den çok konuşulacak çıkış: AK Partili avukat o görüntüleri bize satmak istedi

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan para sayma görüntülerine ilişkin açıklama yaptı. Özgür Özel "Görüntüler 2019 yılına ait. AK Partili bir avukat görüntüleri almış sonra demiş ki bu görüntüleri para karşılığı size vereyim, biz de demişiz ki hiçbir çekinecek şeyimiz yok paranın geldiği yer belli, verildiği yer belli, alınan bina belli" dedi.

  • 37 kişinin can verdiği Zümrüt Apartmanı'nın müteahhidi 2010'da binaya 'Sorun yok' afişi asmış
    16 Mar 37 kişinin can verdiği Zümrüt Apartmanı'nın müteahhidi 2010'da binaya "Sorun yok" afişi asmış

    Adıyaman'da 37 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı müteahhidi Bilal K.'nın, 2010 yılında binaya, “Bu binada en küçük bir hata olmadığını biz belgeledik. İftira eden vatandaşlar, hodri meydan siz de belgeleyin” yazılı afiş astığı ortaya çıktı.

  • Sudan'da iç savaş devam ederken çocukların geleceği için umut ışığı
    16 Mar Sudan'da iç savaş devam ederken çocukların geleceği için umut ışığı

    UNICEF Sudan Temsilcisi Mandeep O'Brien, Sudan'da iç savaşın devam ettiği ve milyonlarca çocuğun insani yardıma ihtiyaç duyduğu bir ortamda, çocukların geleceğini kurtarmak için umut olduğunu belirtti. Sudan'da yaşanan iç savaş nedeniyle milyonlarca kişi açlık ve yetersiz beslenmeyle karşı karşıya kalmış durumda. Uluslararası toplumdan ateşkes çağrılarına rağmen çatışmalar devam ediyor.

  • Erdoğan: Türk, Kürt, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan 85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağrımıza basıyoruz
    15 Mar Erdoğan: Türk, Kürt, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan 85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağrımıza basıyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de düzenlenen mitingde Türk, Kürt, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan 85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağrına bastıklarını söyledi. Erdoğan, eski Türkiye'de milletin her kesiminin çeşitli mağduriyetler yaşadığını ve çoğunluğun ötekileştirildiğini belirtti. Ayrıca, Hakkarili kardeşlere 2 bin kişilik istihdam müjdesi verdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ve terör örgütü Türkiye'nin huzurunu istemedi
    15 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ve terör örgütü Türkiye'nin huzurunu istemedi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP'nin adımlarını engellediğini ve terör örgütünün de huzurun bozulmasına hizmet ettiğini belirtti. Erdoğan, Hakkari'nin kaynaklarını terör örgütlerine aktarmadan kullanacak isimler belirlediklerini söyledi ve Hakkari'deki projeler hakkında bilgi verdi.

  • Erdoğan: Şehrimizin kaynaklarını terör örgütüne aktarma yerine Hakkarili kardeşlerim için kullanacak isimler belirledik
    15 Mar Erdoğan: Şehrimizin kaynaklarını terör örgütüne aktarma yerine Hakkarili kardeşlerim için kullanacak isimler belirledik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, şehrin kaynaklarının terör örgütüne aktarılmayacağını, bunun yerine Hakkarili kardeşlerin yararına kullanılacak isimler belirlendiğini söyledi. Erdoğan, ayrıca partisinin Hakkari Belediye Başkan adayı İsmet Ölmez'i destekleyeceklerini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ve terör örgütü Türkiye'nin huzurunu istemedi
    15 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ve terör örgütü Türkiye'nin huzurunu istemedi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP'nin yasakların geri gelmesine çalıştığını ve terör örgütünün de vatan evlatlarını katlettiğini belirterek, her ikisinin de Türkiye'nin huzurunu istemediğini söyledi. Erdoğan ayrıca, Hakkari'deki belediye başkan adayı İsmet Ölmez'i desteklediğini ve Hakkari'ye yapılan yatırımlardan bahsetti.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler alındı
    15 Mar CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler alındı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerine ilişkin açılan soruşturmada, eski basın danışmanı Can Poyraz ve eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'ın savcılık ifadeleri alındı. İfadelerde, görüntülerin CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekildiği iddia edildi. Ayrıca, teslim edilen paranın resmi kayıtlara girip girmediği konusunda bilgi bulunmadığı belirtildi.

  • CHP'li Fatih Keleş, para sayma görüntülerine ilişkin ifade verdi
    15 Mar CHP'li Fatih Keleş, para sayma görüntülerine ilişkin ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada CHP'li İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş'in savcılık ifadesine ulaşıldı. Keleş, ifadesinde görüntülerin Aralık 2019'a ait olduğunu ve paraların bağış kampanyası kapsamında toplandığını öne sürdü.

  • Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar seçim ziyaretlerine devam ediyor
    15 Mar Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar seçim ziyaretlerine devam ediyor

    Serdivan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Alemdar, Aralık Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Alemdar, vatandaşların talep ve önerilerini dinleyerek projelerini ve hedeflerini anlattı. Alemdar, Osman başkanın göreve devredilmesi için destek istedi ve mahallede rekor oy beklediğini belirtti.

  • Uyku apnesi olanlar tedavi olmazsa ehliyet alamayacak
    15 Mar Uyku apnesi olanlar tedavi olmazsa ehliyet alamayacak

    Uyku apnesi olanlar tedavi olmazsa ehliyet alamayacak -Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım DerneğiUyku Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr.

  • Uyku Apnesi Sağlık Raporu İçin Zorunlu Hale Getirildi
    15 Mar Uyku Apnesi Sağlık Raporu İçin Zorunlu Hale Getirildi

    Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) Uyku Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, uykunun sağlığın altın anahtarı olduğunun altını çizerek, "31 Aralık 2024 tarihi eski sürücü belgelerinin son tarihi, 2016 yılında çıkan yasayla birlikte artık sürücü belgeleri eğer ağır vasıtaysa...

  • Kırklareli'nde Sahte İçki Skandalında Sanığa Hapis Cezası
    15 Mar Kırklareli'nde Sahte İçki Skandalında Sanığa Hapis Cezası

    Kırklareli'nde piyasaya sahte içki sürerek 2 kişinin ölümüne, 3 kişinin ise görme yetisini kaybetmesine neden olduğu gerekçesiyle yargılanan sanığa 10 yıl 5 ay hapis cezası verildi. Sanık C.Ş'nin ürettiği sahte içkilerin metil alkol içerdiği laboratuvar incelemesiyle belirlendi.

  • İzmir'de Ehliyetsiz Sürücüye Hapis Cezası
    15 Mar İzmir'de Ehliyetsiz Sürücüye Hapis Cezası

    İzmir'de ehliyetsiz ve alkollü olarak kullandığı otomobille motosiklete çarparak 2 kişinin yaralanmasına neden olan sürücü, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına yol açma' suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın duruşmaya katılmaması üzerine yaralanan mağdurlardan biri hazır bulunurken diğeri yakınları tarafından temsil edildi. Müşteki avukatları, sanığın olası kasttan ceza almasını talep etti. Mahkeme, sanığa verilen 3 yıl hapis cezasını, olayın meydana gelmesine 'bilinçli taksirle sebebiyet verdiği' gerekçesiyle yarı oranda artırarak 4 yıl 6 ay olarak hükme bağladı.

  • Erciyes 2 buçuk ayda 2 milyon turiste ev sahipliği yaptı
    15 Mar Erciyes 2 buçuk ayda 2 milyon turiste ev sahipliği yaptı

    Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes, sezon açılışından bu yana geçen 2 buçuk ayda yaklaşık 2 milyon turist ağırladı. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcüman, kayak turistinin yoğun ilgi göstermesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

  • Erciyes Kayak Merkezi 2 Milyon Turisti Ağırladı
    15 Mar Erciyes Kayak Merkezi 2 Milyon Turisti Ağırladı

    Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi, sezon açılışından bu yana geçen 2 buçuk ayda yaklaşık 2 milyon turist ağırladı. Erciyes'e gelen yerli ve yabancı turistler pistlerde kayağın tadını çıkarırken, düzenlenen etkinliklerle de gün boyu eğlenme fırsatı buluyor.

  • Karaman'da çalınan römork jandarma tarafından bulunarak sahibine teslim edildi
    15 Mar Karaman'da çalınan römork jandarma tarafından bulunarak sahibine teslim edildi

    Karaman'da 3 ay önce çalınan bir römork, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bulunarak sahibine teslim edildi. Çalışmalar sonucunda römork, il merkezinde bir şahsın arazisinde bulundu ve daha sonra gerçek sahibine teslim edildi.

  • CHP'li Meclis Üyesi Fatih Keleş, Para Sayma Görüntüleri İçin Adliyeye Gitti
    15 Mar CHP'li Meclis Üyesi Fatih Keleş, Para Sayma Görüntüleri İçin Adliyeye Gitti

    CHP'li meclis üyesi Fatih Keleş, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekildiği belirtilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin ifade vermeye çağrıldı. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • AK Parti, kripto varlıklara yönelik yasal düzenleme için çalışıyor
    15 Mar AK Parti, kripto varlıklara yönelik yasal düzenleme için çalışıyor

    AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, kripto varlıklara ilişkin yasal düzenleme çalışmalarının devam ettiğini ve Türkiye'nin bu alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olması için çaba gösterdiklerini belirtti. İleri, düzenlemenin kripto varlık platformlarını ve hizmet sağlayıcılarını düzenleyeceğini ve sektör paydaşlarının tasarıyı desteklediğini ifade etti.

  • Antalya'da Çukur Çetesi Operasyonunda İlçe Belediye Meclis Üyesi Gözaltına Alındı
    15 Mar Antalya'da Çukur Çetesi Operasyonunda İlçe Belediye Meclis Üyesi Gözaltına Alındı

    Antalya'da, 'Çukur Çetesi'ne yönelik yürütülen ve 26 kişinin tutuklandığı 'Kafes-24' operasyonu kapsamında aranan ilçe belediye meclis üyesi gözaltına alındı.

  • Hülya hemşirenin katilinin cezası belli oldu! Aile 'Yaşasın Türk adaleti' dedi.
    15 Mar Hülya hemşirenin katilinin cezası belli oldu! Aile "Yaşasın Türk adaleti" dedi.

    Denizli'de 3 çocuğunun annesi olan Hülya hemşireyi başında soda şişesi kırdıktan sonra 11 yerinden bıçaklayarak öldüren katil zanlısı karar duruşmasında eşinin sadakatsiz ve agresif tavırları olayın yaşanmasına neden oldu dedi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen karar sonrası Hülya hemşirenin ailesi "Yaşasın Türk adaleti" dedi.

  • Intel Core i9-14900KS İşlemcisi Sıvı Helyumla 9.1GHz Hıza Ulaştı
    15 Mar Intel Core i9-14900KS İşlemcisi Sıvı Helyumla 9.1GHz Hıza Ulaştı

    Intel'in Core i9-14900KS işlemcisi bugün satışa çıkıyor ve 6.2GHz maksimum saat hızına ulaşabiliyor. Ancak, Asus ve PC aşırı hızlandırma ekibi ElmorLabs, sıvı helyum kullanarak bu işlemciyle kısa süreliğine 9.1GHz hız sınırını aştı. ElmorLabs'ın kurucusu Jon Sandström, Intel'in Core i9-13900K işlemcisini kullanarak 9,008MHz hıza ulaşmıştı. Şimdi, yeni Intel Core i9-14900KS çipinde biraz daha yüksek bir hız olan 9,117.75MHz'ye ulaştı. Bu başarıya ulaşmak için Sandström, işlemciyi 649 dolarlık Asus ROG Maximum Z790 Apex Encore anakartına yerleştirdi. Aşırı hızlandırmacılar genellikle bir PC çipini normal sınırların ötesinde çalıştırırken oluşan büyük ısıyı soğutmak için sıvı azot kullanılıyor. Ancak Sandström ve ekibi daha soğuk sıcaklıklara ulaşabilen sıvı helyumu tercih etti. Sıvı helyum, PC'yi -193 derece Celsius'ta (-315.4 Fahrenheit) Windows'u başlatmaya zorladı. Sıcaklıklar daha da düştü ve Intel çipi performans çekirdeklerinden birinde 9.1GHz hıza ulaştığında -231 derece Celsius'a indi. Bu gelişme, bilgisayar donanımının sınırlarını zorlayarak teknolojinin geleceği adına heyecan verici bir adım. Sıvı helyumun soğutma kapasitesi ve aşırı hızlandırmada elde edilen bu tür rekorlar, bilgisayar işlemcilerinin gelecekteki potansiyellerini gösteriyor.

  • Tarım Üretici Fiyat Endeksi Şubatta Yüzde 58,29 Arttı
    15 Mar Tarım Üretici Fiyat Endeksi Şubatta Yüzde 58,29 Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Şubat ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. Buna göre, tarımda üretici enflasyonu şubatta yüzde 58,29 artış gösterdi. Tarım-ÜFE'de bir önceki aya göre yüzde 7,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,30, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,29 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 60,28 artış gerçekleşti. Alt sektörlerde ise tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 7,28, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,25 ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri, balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 5,93 artış yaşandı.

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Şubat 2024'te Yüzde 58,29 Arttı
    15 Mar Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Şubat 2024'te Yüzde 58,29 Arttı

    TÜİK, 2024 Şubat ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. Tarımda üretici enflasyonu şubatta yüzde 58,29 artış gösterdi. Ayrıca, alt sektörlerde fiyat artışları da detaylandırıldı.

  • Denizli'de Hemşireyi Öldüren Katil Zanlısına Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası
    15 Mar Denizli'de Hemşireyi Öldüren Katil Zanlısına Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

    Denizli'de 3 çocuğunun annesi olan Hülya hemşireyi başında soda şişesi kırdıktan sonra 11 yerinden bıçaklayarak öldüren katil zanlısı karar duruşmasında, eşinin sadakatsiz ve agresif tavırlarının olayın yaşanmasına neden olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti sanığa eşi kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vererek indirime yer olmadığına karar verdi.

  • Türkiye ve Irak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için çabaları teyit etti
    15 Mar Türkiye ve Irak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için çabaları teyit etti

    Türkiye ile Irak arasında gerçekleştirilen 'Güvenlik Mekanizması Görüşmesi' sonucunda, tarafların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a yapacağı ziyaretin başarısı için tüm çabaların ortaya konacağını teyit ettiği belirtildi. Ayrıca, PKK'nın Türkiye ve Irak için güvenlik tehdidi teşkil ettiği vurgulandı ve Irak Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından PKK'nın Irak'ta yasaklı bir örgüt olduğu kararı memnuniyetle karşılandı.

  • Türkiye ve Irak Arasında Güvenlik Mekanizması Görüşmesi Yapıldı
    15 Mar Türkiye ve Irak Arasında Güvenlik Mekanizması Görüşmesi Yapıldı

    Türkiye ve Irak arasında başkent Bağdat'ta yapılan Güvenlik Mekanizması Görüşmesine ilişkin ortak bildiri yayınlandı.

  • Türkiye ve Irak arasında güvenlik görüşmelerinin sonuç bildirisi yayınlandı: Terör örgütü PKK artık iki ülkenin de düşmanı
    14 Mar Türkiye ve Irak arasında güvenlik görüşmelerinin sonuç bildirisi yayınlandı: Terör örgütü PKK artık iki ülkenin de düşmanı

    Türkiye-Irak güvenlik görüşmesinin sonuç bildirisi açıklandı. Türkiye-Irak ortak bildirisinde, "Türkiye, Irak Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından PKK'nın Irak'ta yasaklı bir örgüt olduğu yönünde alınan kararı memnuniyetle karşılamıştır" ifadesi yer aldı. Öte yandan Aralık 2023'te Irak ile Türkiye arasında yapılan güvenlik odaklı görüşmede Irak, PKK'yı "ortak tehdit" olarak tanımlarken bu defa ilk kez "yasaklı örgüt" olarak tanımladı.

  • Memleket Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burak Hasar: Arkamda ailem, hekimlik birikimim ve ideolojim var
    14 Mar Memleket Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burak Hasar: Arkamda ailem, hekimlik birikimim ve ideolojim var

    Memleket Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burak Hasar, basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muharrem İnce'ye açılan davada şikayetini geri çekmesi haberine değindi. Hasar, partisinin ittifaklara ihtiyacı olmadığını vurgulayarak, arkasında ailesi, hekimlik birikimi ve ideolojisine güvenen bir Memleket Partisi olduğunu söyledi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İnsanımızı güçlendireceğiz, eğitime önem verdik
    14 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İnsanımızı güçlendireceğiz, eğitime önem verdik

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İnsanımızı güçlendireceğiz ki aile güçlü olsun, toplum güçlü olsun. İnsanı güçlendirmek için de eğitime önem verdik.

  • Macaristan Dışişleri Bakanı: Karadağ AB üyeliğine hazır
    14 Mar Macaristan Dışişleri Bakanı: Karadağ AB üyeliğine hazır

    Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Karadağ'ın Avrupa Birliği (AB) üyeliğine hazır olduğunu söyledi. Szijjarto, Karadağ ziyareti kapsamında, mevkidaşı Filip İvanovic ile görüştü. Bakanlar, yapılan kapalı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. AB'nin ekonomik ve güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirten Szijjarto, dışarıdan yeni enerji ve dinamizme ihtiyaç olduğunu kaydederek, 'Bu yeni enerjinin Batı Balkanlar'dan ve bu tür işbirliklerine hazır, iddialı ülkelerden gelebileceğine inanıyoruz.' dedi.

  • Konya'da düşen uçak için açıklama geldi!
    14 Mar Konya'da düşen uçak için açıklama geldi!

    Konya'da, Türk Hava Kuvvetleri'ne (THK) ait bir F-5 savaş uçağı, 3'üncü Ana Jet Üssü'ne iniş yapmak üzereyken düştü. Pilotun sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir ciddi yaralanma olmadığı belirtildi. Türk Yıldızları'nın kullandığı F-5 uçağıyla ilgili daha önce de bazı talihsiz olaylar yaşandığı ve bu son olayın detaylı bir inceleme başlatıldığı ifade edildi.

  • Yücel: 'Erdoğan, Hiçbir Yerde Şansı Olmadığını Görünce Siyasi Dilenciliğe Başladı'
    14 Mar Yücel: "Erdoğan, Hiçbir Yerde Şansı Olmadığını Görünce Siyasi Dilenciliğe Başladı"

    CHP Sözcüsü Yücel, "Dolmayan meydanlar, tutmayan projeler, anketler Erdoğan'ın ayarını iyice bozdu. Geçenlerde çıktı bu son seçimim’ dedi. Erdoğan bundan önce de benzer açıklamalar yapmıştı. Duygu sömürüsü yapacağına ekonomiyi düzelt, sığınmacı sorununu çöz, gençlere istihdam alanı aç. Siyasi ömrünü tamamladın. Bu son seçimin. 17 gün sonra, 2019’da halkımızın CHP’li belediye başkanlarına yönelttiği teveccühün daha büyüğü yaşanacak” dedi.

  • Bucak'ta Gökhan Tombak cinayeti davası ertelendi
    14 Mar Bucak'ta Gökhan Tombak cinayeti davası ertelendi

    Burdur'un Bucak ilçesinde evinin önünde öldürülen Gökhan Tombak cinayeti davasının dördüncü duruşmasında, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, davayı erteledi. Tombak'ın yakınları ve avukatları, eksikliklerin tamamlanmasını ve tanıkların dinlenmesini talep etti. Tombak'ın eşi ve ailesi adaletin yerini bulmasını istedi.

  • Denizli'de Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası
    14 Mar Denizli'de Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde karısını bıçakla öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanığa, Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Sanık, duruşmada üzgün ve pişman olduğunu ifade etti. Olay, Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleşmişti.

  • Sudan'da açlık tehlikesi: Çocuklar ağaç yapraklarıyla besleniyor
    14 Mar Sudan'da açlık tehlikesi: Çocuklar ağaç yapraklarıyla besleniyor

    Sudan'ın Darfur bölgesindeki iç savaşın etkisiyle çocuklar açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Uluslararası yardımların ulaşmaması ve güvenlik sorunları nedeniyle çocuklar meşe palamudu yaprakları ve çekirgeyle beslenemiyor. Darfur'daki mülteci kamplarında yaşayan insanlar açlıktan ölmeye başladı. Uluslararası toplumun sessizliği eleştiriliyor.

Advertisement