17. Tarım ve Seracılık Festivali - Son Dakika
Güncel

17. Tarım ve Seracılık Festivali

Kumluca'da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında, Yörük Obaları Buluşması etkinliği gerçekleştirildi.

26.04.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca'da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında, Yörük Obaları Buluşması etkinliği gerçekleştirildi.

Kumluca Belediyesi 50. Kültür Merkezi girişinde bulunan alana kurulan Yörük obaları önünde gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Yörük obalarını çadırlarını ziyaret ederek, Yörük geleneklerine göre ikram edilen gözleme ve keşkeğin tadına baktı.

Etkinlikte konuşan Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Yörük kültürünün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması ve genç nesillerin geçmişini unutmaması adına Kumluca'da çok güzel bir etkinlik yapıldığını ve bu etkinliğin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da 17 yıldır ilçede Tarım ve Seracılık Festivali düzenlediklerini, festivalin en önemli etkinliğinin ise Yörük göçü canlandırması olduğunu söyledi.

Amaçlarının geçmiş kültürün unutulmaması, birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu belirten Çetinkaya, "Burada bunu başardığımızı düşünüyorum. Her Yörük çadırının başında bir Türk bayrağı, herkes bu bayrağın altında bir araya gelmiş. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından sanatçı Ümmü Erbil ve Sevgi Petek konser verdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement